Cronicarii digitali, in vizita la Uzina veche de apa de la Timisoara

TIMISOARA. Uzina de apa nr. 1, prima statie de tratare a apei din Timisoara, data in functiune in 1914, acum in conservare, primeste din nou vizitatori. Dupa turele de vizitare din 1 iunie, pentru publicul larg, in care timisorenii au avut ocazia sa descopere cateva dintre povestile apei, uzina veche de apa primeste sambata aceasta vizita unui grup de… cronicari digitali.

Evenimentul de promovare a Timisoarei „Heritage Instameet–Cronicari Digitali”, organizat de Zaga Brand si sustinut de Institutul National al Patrimoniului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura, are loc in perioada 22-23 iunie. Proiectul vizeaza aducerea tinerilor cu un pas mai aproape de patrimoniul cultural, de istorie si de cultura, prin repovestirea mesajului cultural intr-un limbaj prietenos, adecvat „varstei digitale”.

Printre obiectivele Timisoarei ce vor fi vizitate de instagrameri, cronicarii digitali, se numara Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Vicariatul Sarbesc, Rectoratul Universitatii Politehnice, Opera Nationala Romana, Liceul Piarist si Biserica Piarista Inaltarea Sfintei Cruci, Sinagoga si Turnul de apa din Iosefin.

Societatea Aquatim a pastrat in bune conditii importante cladiri de patrimoniu industrial, aflate in administrarea sa, reprezentative pentru istoria orasului si se preocupa de includerea lor in spatiul cultural al comunitatii. Planurile de viitor pentru Uzinade apa nr. 1 includ transformarea acesteia in Muzeul Apei, un loc dedicat prezentarii istoriei alimentarii cu apa a Banatului, ce va gazdui, de asemenea, manifestari culturale si artistice. Muzeul Apei va aduce un plus de valoare Timisoarei, Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.