CSU Poli Timisoara, medaliata cu argint la floreta in concursul pe echipe

TIMISOARA. CSU Poli Timisoara, avandu-i in componenta pe Benjamin Bodo, Bogdan Dascalu, Valentin Nita si Iulian Teaca, s-a clasat pe pozitia a doua a Campionatului National de floreta pe echipe, organizat in Bucuresti.

Alb-violetii, condusi de multiplul medaliat national Benjamin Bodo au avut o prestatie convingatoare la turneul ce a reunit cele mai bune 6 echipe din tara. S-a jucat dupa sistemul fiecare cu fiecare, iar CSU Poli a castigat 45-25 cu CSA Steaua 2, 45-27 cu CSTA Bucuresti, 45-24 cu CS satu Mare si 45-28 cu CSS Triumf Bucuresti.

Banatenii au jucat finala mare cu Steaua 1 si dupa o partida extrem de disputata, „militarii”, in componenta Tom Gombos, Alexandru Pirva, Silviu Rosu, Alexandru Sirb s-au impus cu 45-40.

Medalia de bronz a fost castigata de a doua echipa a clubului CSA Steaua (Justin Albeanu, Radu Burcea, Jasper Machetanz, Petru Surcel).

In concursul feminin pe echipe, CSU Poli in componenta Ana Boldor, Anastasia Ceres, Andreea Gheorghe, Ingrid Miti Bikfalvi si-a adjudecat medalia de bronz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dragă Redacție opiniatimisoarei.ro, din toate sporturile, pe care ați ales să le promovați, v-ați oprit la unul care, în ziua de astăzi, a rămas o disciplină fără conținut și substrat, practicată de oameni imaturi și slab pregătiți fizic. De membri ai unui club sportiv, care aleargă după bani și faimă, valori pe care aleg apoi să le transmită copiilor practicanți.
    După ani de antrenamente, copiii ajung să exceleze doar în dispute (dueluri) verbale, dar nu ajung vreodată să deprindă esența unei lupte individuale sau de echipă.
    Copiii aceștia, aidoma antrenorilor (femei și bărbați), care îi păstoresc, se cred după câteva zile de „fluturat lamelele prin aer”, „elite”, sportivi cu calități superioare, fără ca mintea lor să cuprindă grozăvia simbolistică a unei înfruntări pe viață și pe moarte (în trecut, în puține dueluri, oponentul era cruțat și invitat la o ciocolată caldă la Starbucks).
    Grija părinților constă în a mumifica corpul copiilor cu echipamente impenetrabile, în timp ce uită să protejeze mintea pruncilor, care este atât de vulnerabilă și singura expusă în mod real luptei de pe pistă (de unde mai decolează doar avioanele de hârtie).
    Aidoma unui duel încheiat fără o zgârietură, membri acestui club sportiv nu vor întruni niciodată abilitățile mentale necesare unor războinici: motivația nu s-a născut vreodată din plictiseală, iar iluzia formării campionilor de talie mondiale sunt simple himere, țesute cu fir electric pe o abă, care vor scurtcircuita într-o zi mintea antrenorului, veșnic clasat pe locul 2.