Cu aproape 100.000 de euro, Colterm vrea sa repare utilajele de macinat carbunele pentru cazanele de la CET Sud care incalzesc locuintele, scolile si spitalele din Timisoara. A lansat licitatia

TIMISOARA. Se cauta o firma care sa asigure o serie de lucrari de reparatii la 8 mori de carbune aferente cazanelor de abur de la CET Sud, in Calea Sagului.

Colterm a lansat luni licitatia pentru cumpararea serviciilor, despre care conducerea companiei precizeaza ca sunt chestiuni curente, nicidecum urmarea ‘arderii de pamant si bolovani pe post de carbune’ despre care a vorbit nu demult consilierul local al PRO Romania Roxana Iliescu.

CITESTE SI: ‘Consumam in draci gaz ca sa ardem pamant si bolovani pe post de carbune’. Dezastrul de la Colterm aratat de consilierul local Roxana Iliescu. Video

Sunt reparatii curente, care se fac in perioada de functionare, iarna. Din cauza abrazivitatii carbunelui, sunt elemente ale morilor care se uzeaza. Sunt lucrari care se fac la CET Sud. Sunt 3 cazane, fiecare cazan are 4 mori. Doua cazane sunt in functiune si unul este rezerva, iar la fiecare cazan functioneaza trei mori si una este rezerva„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Mitu, director interimar Colterm.

Acesta a precizat ca societatea de termoficare asigura intern reparatiile pentru utilajele aferente cazanelor de abur de 100t/h pe lignit pana anul trecut. De acum, spune directorul, e nevoie de externalizarea serviciului din cauza lipsei de personal.

Am pornit licitatia pentru lucrari cu terti pentru ca avem personal mult mai putin si nu facem fata la astfel de lucrari. Inainte se faceau cu angajatii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Colterm Cristian Mit.

Potrivit anuntului facut in Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru „Reparatie nivel 3 a 8 mori de carbune MVC 17 aferente cazanelor de abur de 100t/h pe lignit„, valoarea contractului se ridica la 374.273 lei fara TVA, adica putin sub 100.000 de euro cu TVA.
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 28 februarie.

Caldura si apa calda pleaca la 43 de grade Celsius catre consumatori

Furnizarea caldurii si apei calde catre clientii Colterm se face acum la o temperatura usor mai ridicata. Conform directorului Cristian Mitu, livrarea este la 43 de grade. In ajutorul companiei de termoficare a venit si vremea aflata in proces de incalzire in aceste zile, cand la orele amiezii se ating la Timisoara 13-14 grade Celsius.

Mai mult, seful Colterm da asigurari ca in acest moment nu exista riscul opririi incalzirii in Timisoara.
Va reamintim, Dominic Fritz a cerut de la Guvern alte 130 de milioane de lei drept ajutor pentru compania de termoficare.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai aruncam niste bani in gaura neagra…

  2. Mai degraba ar investi sa dispara de pe fata pamantului ….

  3. Bancul zilei:
    Un tip intra intr-un bar unde auzise ca se folosesc doar supertehnologii de servire a clientilor.
    Apare barmanul, un robot de ultima generatie si-l intreaba ce coeficient de inteligenţă IQ are. Tipul zice 160. Atunci robotul îi propune un whiskey de 15 ani vechime si incepe sa discute cu el despre incalzirea globala, mecanica cuantica, nanorobotica, etc.
    A doua zi revine tipul, curios. Robotul intreaba ce IQ are. Āsta zice 90. Atunci îi ofera o halba de bere, relativ buna si incepe sa vorbeasca cu tipul despre fotbal, femei si mancare.
    Ziua urmatoare, clientul si mai curios, revine la bar. Robotul intreaba de IQ. Tipul zice 40. Atunci robotul îi oferā un pahar de vin ieftin si prost si-l intreaba:
    -Si anul āsta, tot cu USR votaţi???

    • Acelasi banc, postat in urma cu 4 zile sub un alt pseudonim.

  4. Să facă proiecte europene

  5. Nu mai investiți în colterm

  6. Nu este posibil cât de infantili sunt aceste creaturi!!
    Există bani din PNRR, din programul Angel Saligny și nu mai știu de unde cu care se poate construi un incinerator de gunoaie care ar produce inafară de agent termic și apă caldă,, curent electric precum și arderea tuturor gunoaielor din toată zona Banat Arad si Hunedoara iar maimuțele urlătoare nu au nici un stres arzând bani de pomană!!

  7. E bine, suntem pe drumul cel bun. Cărbunele e de viitor. Acu e ca în Germania.

  8. 100 mii oiro e doar jumate de studiu de preprefezabilitate pentru o statuie transgender lansat de fritz.

  9. Deci iesim in strada sa protestam impotriva mastilor sau a certificatului verde sau a altor fleacuri,dar inghitim ca prostii frigul in case,maternitati sau scoli.Nu ne pasa cum cheltuieste banii nostri cum vor muschii lui,etc,etc, Nu mai continui ca imi este scirba de cum gospodareste orasul nostru.Mizerie,gropi si intuneric.Tacem cu totii si inghitim toate porcariile ce le face.Asa ne trebuie.

  10. Si le repara doar asa, pur si simplu, fara un studiu de fezabilitate serios in prealabil?! Riscant… De cand a venit Fritz ca bulibasa totul se face ”stiintific”, nu mai misca nimic fara un studiu de fezabilitate bine platit! In fine, chiar daca le repara, trebuie sa mai aiba si carbune de macinat morile alea, iar carbunele, la fel ca branza, e pe bani! Complexul Energetic Oltenia vrea bani pentru carbunele livrat, nu langosi si nici gaura de la kurtos-calacs. Iar bani, in (h)orasul lui Ionelas, de unde?! Numai daca nu pica iar pomana de la guvern, ca mana fritzului a fost deja intinsa, cu palma-n sus, spre Bucuresti…

  11. Le repara ca s-au stricat de la macinat piatra din carbuni..