Cu chiu cu vai, mai aproape de 60% realizare. Primele masini vor putea circula pe un segment din Centura Sud Timisoara in mai anul viitor. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Se misca inca greu lucrurile pe santierul soselei de Centura Sud Timisoara. Aceasta dupa ce constructorul, sub amenintarea rezilierii contractului de catre ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu si dupa 2 aparitii pe Lista Neagra a CNAIR, a promis ca recupereaza macar in parte intarzierile.
Aceasta in conditiile in care, conform contractului, Varianta de Ocolire Sud Timisoara ar fi trebuit sa fie gata pana de Craciun.

CITESTE SI: Mobilizare pe traseul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Lucrarile la 17% realizare. Ultimele imagini de pe santier. Video 

default

Luna octombrie s-a incheiat pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud cu un stadiu de realizare de aproape 58%. Ritmul a fost in continuare scazut, mobilizarea insuficienta, fiind realizate activitati similare pe timp indelungat, in timp ce unele sectoare au ramas abandonate.
👷 Antreprenorul Tirrena Scavi s-a concentrat, in ultima parte a lunii octombrie, pe zona Ghiroda, unde a inceput montarea grinzilor peste canalul Bega si s-a lucrat la viitorul nod rutier cu DN 6. S-a mai lucrat in zona Freidorf, la intersectia giratorie cu str. Paul Morand, la pasajul peste DJ 591 Timisoara – Sânmihaiu Roman, la pasajul de la DN 59 Timisoara – Sag si la cel de la Giroc. Este in curs de executie si procesul de relocare a liniilor electrice aeriene din zona Mosnita Noua si zona Freidorf„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Primul segment pe care vor putea circula masinile va fi Mosnita – Remetea Mare, in luna mai 2023. O luna mai tarziu e programata deschiderea tronsonului Sag – Giroc.

„Antreprenorul si-a asumat ca la finele lunii mai 2023 sa se dea drumul la circulatie pe sectorul Mosnita Noua – DN 6, la finele lunii iulie – de la intersectia Calea sagului pâna la Giroc (conexiune cu str. Trandafirilor), urmând ca in decembrie 2023 sa fie data in circulatie in intregime, cu celelalte sectoare”, reamintesc reprezentantii DRDP Timisoara.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit in toamna anului trecut, pentru decembrie anul acesta. Constructorul a intampinat probleme, a ajuns de 2 ori pe Lista Neagra a CNAIR, insa contractul nu a fost reziliat. Lucrarea va fi gata cel mai probabil in 2023 inainte de Craciun.

In urma licitatiei, construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

CITESTE SI: Centura Sud va fi deschisa traficului pe bucati. Primul segment pe care se va circula, anuntat de ministrul Transporturilor la Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. BRAVO PSD , VA IUBIM

  2. Dupa latimea asfaltului turnat in diverse sectoare se pare ca centura nu va avea banda de urgenta, asa cum a fost construita centura cuprinsa intre Ghiroda – Dumbravita – Calea Aradului. Soseaua este mult mai ingusta.

    • Mi se pare că nu puteţi deosebi o şosea de centură cu un drum de ţară de pe moşiile primarilor PSD-işti din Giroc, Şag, Parța cu primar PSD la stabiliirea traseului şi Sâmihaiu Român!

  3. @Opiniausl-ista ….si prietenul vostru Grindeanu ce zice ?
    Acum cateva luni facea pe durul iar acum a amutit.

  4. Cu chiu , cu vai. Deci daca nu va ploua, daca nu se va scumpi motorina, daca nu va fi iarna grea, daca…. daca…. daca…
    Pai suntem deci la Mila Domnului. Ala , al de Suis si nu la mila domnului Grindeanu, ca aici nu suntem la mila ci la batjocura lu Grndi.

    Deci Grindeanu, care tuna si fuklgera acuma cateva saptamani, ca va face si drege si vizita saptamanal si va cere raport sapütamanal, a uitat de toate. Cu alte cuivinte a murit scroafa.-n citet.

    Grindeanu este ceva ca „La dat cu gura, inainte, la dat cu opumnul in masa constructorilor, inapoi.

  5. De la sag la mosnita mergem pe liviu rebreanu…..vai de capu’nostru !

    • E rău de cei de pe Rebreanu. Tu ce cauți de la Sag la Moșnita? Ia-o pe jos sau pe arătură.

  6. Pe bune acum, de unde scoate OT „aproape 60%”? Cand de fapt sunt aproape 58%! Bine, diferenta nu e mare… Dar cand vezi ca intr-o luna de toamna cu vreme foarte buna (a fost cald si fara ploi in octombrie) nu s-a facut nici 1%, e clar ca proiectul merge prost. De fapt merge prost de vreo 3 ani 🙁
    Pentru referinta, articolul asta din 1 oct, care spune ca stadiul este de 57%:
    https://www.opiniatimisoarei.ro/lucrari-cu-viteza-melcului-pe-centura-sud-timisoara-antreprenorul-la-un-pas-de-a-doua-bila-neagra-desi-conform-contractului-soseaua-ar-trebui-sa-fie-gata-de-craciun-abia-a-ajuns-la-57-realizare-fo/01/10/2022

    • Firma respectiva a stiut cum sa faca sa nu fie anulat contractul dar nici sa nu se mobilizeze. Probabil anul acesta vor ajunge undeva intre 60 si 70% si nimeni nu se va mai chinui sa faca licitatie pentru cei 30% ramasi care la cum arata lucrurile se vor lasa asteptati mult si bine.

      • Problema majora e ca nu sunt realizati nici macar 50% pe toata lungimea – raportarile sunt minciuni grosolane sau nestiinta crasa. Poate la 60-70% e bucata dintre DN6 (Ghiroda) si DJ592 (Mosnita). Cine urmareste forumurile de infrastructura isi da seama ce inseamna un 60%, ca aproape toata umplutura ar trebui pusa pe intreaga lungime, iar la CT mai trebuie facuta inclusiv decopertarea stratului vegetal pe 40% din lungime (desi s-a facut acum 2 ani, au crescut tufe mai mari decat cele care erau inainte).

        • Nu cred că procentele de realizare sunt proporționale cu lungimea traseului. Nici nu trebuie să fie. PODUL de la Ghiroda ar trebui să conteze de câteva ori mai mult decât un tronson banal, de aceeași lungime (?!)

          • Ca parte financiara, da, podul conteaza mai mult.
            Ca volum de lucrari – nu. Pentru ca la pod se aloca mult mai putini oameni si utilaje, iar grinzile vin gata facute, trebuie doar ridicate.
            Iar podul are maxim de 200m, deci chiar daca ar conta de cateva ori mai mult decat un tronson banal, vorbim de 1-2, maxim 3 km ca proportie. In total sunt 25 km…
            Daca s-ar lua in considerare aspectul financiar, ultimii 10% sunt cei mai scumpi pe bucatile fara structuri, asa ca nici din punct de vedere financiar nu e 58%
            Ceea ce se prezinta pentru presa si populatie e procentul fizic, iar acesta e mult mai mic decat 58%. E inca un volum mare de munca.
            Oricum o dai, centura asta chiar si pe portiunea cea mai avansata, Ghiroda-Mosnita, are sanse extrem de mici sa fie gata in mai 2023. De restul nu are rost sa discutam – nu demult inca citeam despre „curatari teren si spargeri betoane” in zona Freidorf!?!!!