Cu o intarziere deja de 1 an si jumatate si o buna parte din banii europeni pierduti, Clinica de Balneologie din Timisoara a ajuns la 85% realizare. Foto

TIMISOARA. Greu se naste Clinica de Balneologie de la Timisoara reabilitata, unde se construieste un nou corp de cladire.
Desi trebuia sa fie gata inca din februarie 2023, nici acum, in august 2024, nu e finalizata lucrarea, dupa ce au fost pierduti si aproape jumatate din banii europeni castigati de vechea administratie pentru acest obiectiv, in 2019.

CITESTE SI: S-a turnat si ultimul strat de asfalt pe bulevardul Stan Vidrighin la Timisoara. Urmeaza marcajele si probele pentru tramvaiul 4. Video 

Viceprimarul Ruben Latcau anunta ca lucrarile au ajuns acum la 85% realizare si precizeaza ca avanseaza la bazinul cu apa termala, la instalatii si finisaje interioare.

Investitia Primariei Timișoara la noul corp de cladire pentru Clinica de Balneologie, realizata in proportie de 85%, avanseaza cu lucrari la bazinul cu apa termala, lucrari la instalatii și finisaje interioare. Viceprimarul Ruben Latcau a efectuat o vizita pe șantier pentru a se asigura ca lucrarile sunt la standarde, dar si pentru a solicita constructorului sa accelereze ritmul investitiei„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Pana in prezent, au fost finalizate lucrarile la structura de rezistenta și de compartimentare, au fost montate elementele de tamplarie interioara și exterioara, lifturile, termosistemul, echipamentele tehnologice (partial) dar și alte elemente, precum balustradele de protectie sau tarketul.

Noul corp va avea asigurata legatura cu vechea cladire a Clinicii, astfel ca pacientii nu vor fi nevoiti sa iasa afara intre proceduri. In plus, pentru ca tratamentele implica un nivel ridicat de umiditate, a fost prevazuta si o centrala de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele doua cladiri, va pastra un nivel de umiditate redus in special in zona bazinului și a bailor galvanice și va purifica și steriliza aerul. Totodata, la intrare/iesire vor exista perdele de aer pentru a mentine temperatura interioara la 20°C-24°C.

Cu un bazin cu apa termala, 4 bai galvanice, 14 sali de tratament și 5 cabinete de consultatii, noul corp al Clinicii de Balneologie va oferi conditii moderne de tratament. Cand va fi gata.

Invetitia totala initiala prevazuta in 2019 a fost de 23.681.293 lei.

Prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, vechea administratie a obtinut fonduri europene de 10.479.947. Din acesti bani europeni, pentru ca nu a reusit sa finalizeze la timp Clinica de Balneologie, administratia Fritz a pierdut 4.122.904 de lei, intrucat la 31 decembrie 2023, progresul financiar al obiectivului era de 51,45%.

Primaria Timisoara a cerut alti bani europeni pentru clinica pe noul exercitiu financiar la UE.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Revolutia bunei guvernari. Inainteeee! Malita si cei doi Dragoi sa fie fericiti, Fritzy are grija de angajatii din subordine, pai nu? Pe competenta, pe de-astea, asa e sub administratia USR, rezultate adica, si oameni de valoare🤡🤡

    • O vorbă românească sună cam așa:
      Când ești înconjurat de idioți și Dumnezeu te pedepsește dacă nu-ți bați joc de ei!!
      FELICITĂRI FRITZ!!!

      • Pai la modul tipic userist, vorba aia e cam asa: Daca gasesc eu un prost sa profit de el, e pacat sa nu profit. Dar daca profita de prostia mea cineva, pai nu o sa admit in ruptul capului ca am fost prostit, eu nu pot fi lrostit oentru ca sunt destept🤡🤡. Iar daca intr-un final tot sunt nevoit sa accept ca am fost prostit, aaaa, pai eu n-am nicio responsabilitate, eu am CREZUT ca blablablablabla, asta in timp ce-i injuram de zor pe aia care incercau sa-mi deschida ochii. Si oricum stiu eu mai bine ca nici altul n-ar fi fost mai bun, deci eu tot destept sunt🤡. Cam asta e cand ai de a face cu bioxizi de clei, nu poti sa le arati un univers paralel cu ce s-ar fi intamplat daca ar fi luat alte decizii, asa ca ei raman la prostia lor dupa care vor actiona iar si iar si iar, de fiecare data fiind convinsi ca au dreptate si „altii”, oricare „altii” sunt responsabili de toate neimplinirile lor.
        Democratie cu prosti care nu vor sa mai invete nimic nou, sa se indoiasca, sa gandeasca?Pai ei au pareri bazate pe… bioxid de clei, lozinci ideologice stupide (nivel Hagi: sa fie bine sa nu fie rau), frustrari si multa ura. Prostocratie. Ghinion.

        POPORUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE!🤡😁🤡

  2. Nu este un contract intre beneficiar si constructor?Daca este ,in contract nu este prevazut un termen de finalizare ?Si daca este un termen de finalizare nu sunt prevazute sanctiuni pentru nerespectarea lui ?Cit sunt penalizarile si cine raspunde daca nu se platesc ?Raspunde LATCAU>

    • Daca primaria este vinovata ca s-au pierdut niste bani europeni,cine este vinovat? A raspuns acesta pentru nerealizarea sa ?

      • Competenta marca FRITZ, recompensat de timisorenii „inteligenti” cu inca 4 ani de domnie.

      • Da, vinovatul suporta prin taxe si impozite si lipsa serviciilor publice consecintele alegerilor sale🤡🤡

  3. În mod normal dacă întârzierile sunt din vina firmei, atunci acesteia ar trebui să i se impute paguba prin contract. Dacă însă sunt întârzieri din cauza documentației lipsă sau orice altceva care ține de primărie ar trebui ca presa să toace administrația. Până una alta nicio administrație de până acum nu a reușit să încheie marile proiecte de infrastructură la timp deși inițial era oricum termenele erau destul de relaxate.

    • Mai Daniele, dar corporatristii astia din administratie n-au auzit de planificare? Care planificare nu stiu eu cum se face in corporatii, cum se urmareste ori cum se ajusteaza ca timp si resurse, dar macar cat de cat, un pic mai bine decat pe vremea lui Ceasca cand nu se facea cincinalu-n patru ani si jumatate, dar sigur sigur cineva urmarea ce se intampla si lua ceva masuri(bune sau rele🤡😁🤡) din timp. Sau macar un pic de transparenta🤡🤡 din partea PMT, la ce se lucra si daca e in grafic, daca nu, de ce nu? Hmmm? Si cu transparenta e prea greu? Parca era vorba de o primarie de sticla🤡😁🤡, ma astept ca pe site-ul primariei cea foarte digitalizata(digital twin, remember???) vedem si la ce se lucreaza, si stadiul lucrarilor si al finantarilor, blocaje, masuri luate etc, nu???
      Ei, macar a daramat un gard, cu filmare la fata locului, asta intereseaza „cetateanul” tip bioxid de clei ca si „transparenta”, sa i se indice niste niste unii de care il salveaza uniunea asta de salvat(o)risti🤡 Iar banii europenilor sa ramana in Europa(adica aia, viteza I, nu fraierii buni ca piata de desfacere si forta de munca ieftina de unde se „optimizeaza fiscal” jumatate de PIB)

      • Vezi ca ai client la tejghea si s-au cam racit merdenelele! Iesi de pe internet ca te da patronu’ afara si greu mai gasesti de munca vazand ce idei impachetate ai!

        • Ai dreptate, asa am sa fac daca imi spune asta un arond neasumat.
          Ma, tie ti s-a stricat cercul? Ca bioxidul de clei vad ca da pe-afara, pune un pic din la rulment si mai da cateva ture, te chem eu cand sunt gata covrigii din cozile cainilor de la usereu🤡
          Hai, basti de-aici, du-te scrie o carte cu ideile tale🤡🤡, lasa-le pe ale mele sa mi le exprim liber, useristo-neomarxistule iubitor de singurele idei valabile🤡😁🤡, cele ale „maretilor conducatori” din usere/pmt.

      • Primăria de sticlă, ce dumă a dat maestrul Fritz și au mușcat păcălicii. HCL-ul cu PUZ-urile băgat acum când lumea e în concediu și poate trece tot din suita asta face parte. Nu își pierd ei timpul cu urmărirea proiectelor, ei au alte interese pe acolo, mai ales private doar când vine vorba de cele ale primarei îi interesează părea de venituri și mai deloc cea de cheltuieli unde ar putea să facă reduceri pentru că nu degeaba plăti e cele mai mari taxe locale din țară pentru servicii de calitate marca Fritz, tot mai puține, tot mai scumpe dar de calitate. Să urmărim cum decurge o lucrare, să cerem explicații constructorului, să reziliem din timp contractul, astea nu se pun. Probabil că nici aici nu sunt resurse deși numărul de angajați a crescut în ultima vreme dar dacă și-ar dedica timpul la astfel de lucruri cine cum ar mai crește portofoliile imobiliare ale edililor?

  4. Avem DNA nu se poate sesiza din oficiu la un control probabil ar stii mai multe ca si presa si ar fii si oportun cred.