Cu o parte din fondurile europene pierdute, la doi ani de la inceperea lucrarilor noua cladire a Scolii Gimnaziale 13 din Timisoara e finalizata. Foto

TIMISOARA. Aproape 200 de elevi vor invata, din toamna, intr-o cladire nou construita, in cadrul Scolii Gimnaziale 13 din Timisoara. Lucrarile de ridicare a noului corp au inceput in toamna anului 2022, iar, potrivit reprezentantilor primariei, a inceput etapa de receptie.

Imobilul adaposteste 7 clase si o sala de sport.

CITESTE SI: Timisoara, orasul in care au crescut cel mai mult preturile la apartamentele noi. La cat ajunge o locuinta 

Cele 7 clase au fost dotate conform standardelor actuale cu mobilier scolar si echipamente IT. De asemenea, sala de sport urmeaza sa fie dotata cu echipamente sportive, respectiv o tribuna cu 30 de locuri, mobilier vestiare si echipamente pentru gimnastica, baschet si volei. Cladirea noua cu parter si etaj se intinde pe o suprafata construita de 533 mp, iar firma contractata pentru executie a anuntat finalizarea lucrărilor. Astfel, Primăria Timișoara a demarat procedurile birocratice necesare pentru a receptiona noua clădire de care sa beneficieze elevii din aceasta toamna„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Lucrarile au inceput cu o intarziere de 1 an si nu s-au terminat la timp. S-au pierdut bani europeni

Lucrarile aferente investiției „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu nr.14” au inceput cu o intarziere de un an, abia in septembrie 2022, dupa ce proiectul pentru obtinerea de bani europeni a fost intocmit si depus spre finantare inca din 2020 de catre fosta administratie.

Pentru ca lucrarile n-au fost terminate la timp, primaria a pierdut 20% din banii europeni pentru aceasta scoala, suma fiind acoperita din bugetul local.

Valoarea totala a investitiei este de 3.908.730 milioane de lei (TVA inclus), adica aproape 800.000 de euro.

Lucrarile au fost realizate de firma Conpep Drag SRL.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In acest mod s-au pierdut o gramada de bani din fonduri europene care au trebuie fie sa fi eluati din bugetul local de la alte proiecte si lucrari de intretinere sau proiectul a fost fazat si astfel se scad din fondurile pe exercitiul financiar viitor. Poate ar trebui sa ne explice primaria de ce s-a intarziat startul lucrarilor.

    • S-au pierdut o parte din banii europeni, care sunt o parte din costul total, care este sub un milion de euro. Prejudiciul total este mai mic decat diferenta de pret intre vopseaua violet si cea galbena 😉

      • Ați ajuns să faceti mișto de Timișoara fără să vă afecteze cu nimic pierderile de milioane de euro pentru tot felul de proiecte!
        ….tenguradegunoi infect!

      • De milionul ala se putea amenaja un parc, se puteau face parcari la domiciliu sau niste locuri de joaca. De fapt orice era mai bine decat sa se piarda. Dar na, fiind un milion si find vorba de USR nu se pune.

        • Dupa cum se vede in dialogul cu distinsii interlocutori, „aproape un milion” se transforma rapid in milion disponibil pentru alte scopuri, sau chiar „milioane”, fix ca in vremurile cand, proaspat instalat, primarul in exercitiu nu facuse nimic „la aproape un an de cand sta ilegal in primarie”. De fapt ce se putea face era constructia unor mari spatii de depozitare, unde sa se tina toti banii astia nefolositi, pana sa-i piarda aiurea primaria care v-a taiat de la ratie. Va inteleg, domnilor. Perspectivele sunt ca naiba, viata grea, iar perspectiva de-a munci va umple de revolta.

    • Nu s-au pierdut banii, ci s-a facut in asa fel incat sa se ma poata fura, din bani europeni e greu sa furi dar din restul fura cat incape !!

  2. Din pacate, atunci cand este vorba de fonduri europene, mai ales de constructii, calendarul este dat peste cap, permanent, de contestatii.
    Uneori sunt intarzieri de cativa ani, iar programele prin care se finanteaza aceste investitii sunt oarecum indiferente la aceste amanunte procedurale.
    In acest caz, data finala a programelor operationale a fost 31.12.2023. Cam greu sa indesi intr-un an ceea ce ar trebui realizat in doi.

    Articolul incearca sa arunce o vina pe cineva, dar ignora aspectele de mai sus si faptul ca intre depunere si contractare mai trece ceva vreme.
    Iar in Romania, chiar daca sunt fonduri europene, intervalul de timp este chiar mare!

    De exemplu, pe un apel din 2018 (!!!), decizia finala a venit in 2021, in plina pandemie, iar inceperea implementarii proiectului s-a putut bifa doar la sfarsit de 2021. Evident, cu reducerea perioadei de implementare, pentru ca punctul final era 31.12.2023. Iar vina este doar a procedurilor extrem de intortocheate.

    • Ai multa dreptate in ce scrii… Dar la spitalul de copii L. T. unde s-au pierdut „doar” 4 milioane de euro fonduri europene pentru ca primarul era ocupat cu daramarea electorala a unui gard si n-a trimis niste hartii la timp nici dupa ce termenul s-a prelungit cu 1 luna… cam ce scuza mai poti sa gasesti?🤡😁🤡😁

      • De 4 ani se sta dupa lucrarea respectiva si nu s-a miscat mare lucru. Treaba e mai grava decat ca a daramat un gard. Curios ca nicunul din pleiada de consilieri nu i-a atras atentia.

  3. Banii ăștia de la globaliști sunt de fapt banii noștri, la fel ca cei de la București. Asta nu înțelegeți voi centraliștii și globaliștii. Nu îți dă nimeni bani gratis ci îți ia cu 2 mâini și ți-o dă cu una, că na, statul are sinecuriștii lui bugetofagi care trebuie să își ia tainul la fel ca și cei din UE. În plus îți mai bagă și propaganda lor mizerabilă pe gât.

    • Prietene ești unul dintre aia care sta cu mâna întinsă la social nu mai sta degeaba și fugi la muncă!!!! Ați vrut Europa adaptativa regulilor nu va mai tot c…ți pe voi pana acuma toate datoriile României ii din cauza administrației actuale vrei sa zici vezi ca actualul primar al orașului a încercat sa rezolve probleme asa cum sa putut în timpul pe care la avut timpul lui de când ii Primar a fost foarte scurt având în vedere ca a prins din plin pandemia după care tot actualul Primar a zi tare și clar ca romania are echivalentul de 8000 euro pe cap de locuitor ce dracu mai vorbim de datorii și multe alte deschideți dracu ochii de comuniștii ce sunteti si nu mai zii la nimeni ca îs banii noștri ca nu îs banii noștri is banii pe care Robu dacă era făcea el ceva Manevre și jumate ajungea la el și la cei de pe lângă, DAR îți spun eu care ii problema tu nu ca nu știi lucrurile astea tu le știi foarte dar faci pe prostul și vrei sa dezinformezi lumea ca să ajungi și tu pe la primărie în funcție și ai ceva nelămuriri!

      ROBU LA PUȘCĂRIE ! FRITZ LA PRIMĂRIE!