Cu o singura mana si chiar legati la ochi, vor rezolva Cubul Rubik in 10 secunde. Tineri sclipitori din Romania se intalnesc la un concurs in premiera la Timisoara

TIMISOARA. Competitie in premiera la Timisoara, la Universitatea de Vest, care va deveni pentru o zi locul de intalnire al tinerilor inteligenti, pasionati de puzzle-uri.

CITESTE SI: Parcarea cu multe etaje de langa Piata 700 mai asteapta. Consiliul Judetean Timis face un nou PUZ ca sa afle cat de inalta poate sa fie constructia 

Concursul se adreseaza tuturor celor care pot rezolva faimosul Cub Rubik intr-un timp cat mai scurt.
Unii dintre competitori reusesc aceasta performanta si in numai 10 secunde, cu o singura mana si chiar legati la ochi.

Concursul este programat in 7 septembrie, intre orele 9.00 si 17.00, la UVT. Detalii despre competitie, program si inscriere gasiti AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O intrecere inutila fara nici o finalitate practica, doar ambitii sterile si orgoliu personal. Poate coopteaza primaria o parte din acesti tineri supra inteligenti sa faca un studiu si eventual o simulare practica de fluidizare a traficului auto din oras, nu in secunde, macar in cateva luni de zile.

    • Cubul, desi pare „joaca” rezolvarea situatiilor presupune un anume grad de inteligenta (sa zicem de la 125 in sus). Ca urmare, poate ca se va introduce acest test (fara timp de 10 sec ci sa zicem de 2 minute la toti care sunt/vor fi angajati in institutiile de stat (cjt, pmt, .. inclusiv finante, circulatie-inteligenta, … )

      • Cred ca ar fi o selectie prea riguroasa, oricum cine are asa un IQ se dedica altor activitati mult mai interesante, decat cea de bugetar. Parerea mea, faptul ca o angajata in structurile statului ar fi capabila sa tasteze cu toate degețelele fara sa si urmareasca cu privirea tastele, cum facea inainte orice dactilografa, ar fi un important pas in eficientizarea muncii de birou, si implicit un castig enorm pentru cetateni.

        • Ma refer in special la cei care ar dori sa ocupe functii decizionale, und un „oarecare IQ” nu ar strica!