TIMISOARA. Arhitectură, formă, structură, design, materiale de construcţii, informaţii practice despre etapele ce trebuie parcurse pentru construcţia căminului tău. Află cum este gândită casa viitorului, înainte de a lua decizia de a o construi sau de a te muta în viitorul cămin. În data de 8, 9, 10 iunie, specialiştii din sectorul construcţiilor vin în faţa timişorenilor pentru a susţine workshopuri, seminarii, conferinţe, menite să responsabilizeze comunitatea locală.
Timişoara este într-o continuă transformare. Cartiere întregi se ridică peste noapte. Proiecte ample sunt în proces de dezvoltare. Pe fundalul unui oraş vestic european, poziţionat geografic strategic, un oraş care prin investiţiile ce le absoarbe cu rapiditate cunoaşte un ritm alert de dezvoltare cu care timişorenii trebuie să ţină pasul, apar nevoile comunităţii locale. Mai precis este nevoia de a se informa cu privire la prima, a doua, a treia sau chiar casa viitorului. Din această nevoie de documentare, s-a născut un proiect numit CUIB (Construieşte Util Inteligent şi Bine).
CUIB este un eveniment care reuneşte unii dintre cei mai renumiţi arhitecţi şi designeri locali, precum şi profesionişti ai domeniului, din Bucureşti sau Sibiu.
Aici pagina de Facebook a evenimentului.
Specialiştii spun că arhitectura şi construcţiile au un impact major asupra vieţii noastre. O casă construită corect înseamnă economii atât pe durata realizării proiectului cât şi ulterior, la electricitate, gaze naturale sau la alte utilităţi zilnice. Felul în care este folosită lumina, modul de compartimentare al spaţiului, materialele folosite în construcţii, toate acestea ne influenţează sănătatea, viaţa de familie şi implicit starea de spirit. În timp ce medicii spun că materialele de construcţii folosite în casele noi: izolaţia, adezivii pentru parchet, lemnul presat – emit formaldehida, substanţa care poate cauza greaţă şi erupţiile pe piele, psihologii avertizează despre felul în care un ambient, un spaţiu afectează psihicul într-un mod pozitiv sau negativ. În trecut a existat o slabă preocupare faţă de aceste probleme, dar în prezent, ritmul accelerat de evoluţie al oraşului, aduce în centrul atenţiei noastre aceste aspecte. Prin know-how-ul arhitecţilor, designerilor, inginerilor şi constructorilor pe care îi reuneşte evenimentul, CUIB reprezintă un mic ghid urban, pentru un stil de viaţă sănătos, desfăşurat într-un spaţiu construit durabil şi inteligent.
“Eu sunt designer, dar am să mă prezint în faţa publicului în primul rând ca om. Intenţia mea NU este să vin la CUIB să dau lecţii. Vin să povestesc sincer şi deschis din experienţele mele şi pentru că acest eveniment are o temă, am să mă străduiesc să rămân în parametrii şi să spun oamenilor ce am învăţat din experienţa.
Din punctul meu de vedere, util si practic la acest eveniment este faptul că vor sta în faţa ta, dragă publicule, o mână de oameni (unii ne spun profesionişti ) care s-au lovit în repetate rânduri cu capul de grindă şi daca ai noroc, din poveştile lor, tu vei ştii când şi unde să porţi casca de protecţie”, Ştefan Lazăr, creativ director Ezzo Design (Atelier de Design, premiat în această săptămână de Elle Decoration Romanian Design Awards, la categoria “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private”)
Prin acest eveniment se urmăreşte ca din complexitatea şi multitudinea de elemente care alcătuiesc o casă, timişorenii şi nu numai, să primească informaţiile necesare pentru a putea să înţeleagă diferenţele sau aspectele de bază care ţin mai degrabă de educaţia generală în construcţii şi arhitectură, decât de cunoştinţe tehnice, pentru a face diferenţa între o lucrare realizată corect şi una slab calitativă.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile în luna iunie. Mai precis, în data de 8 – 9 – 10 iunie. Workshopurile şi conferinţele vor fi susţinute la Hotel Timişoara. Biletele se pot cumpăra accesând site-ul: cuib.biz
Partenerii GOLD ai evenimentului: TEMPINI, ADVENTS, OPENVILLE
Partener COOL: SanSwiss
Partener media: IGLOO MEDIA