TIMISOARA. Senatorul de Timis, Alina Gorghiu (PNL) a declarat, la Timisoara ca liberalii din Comisia Juridica au urmat o strategie in cadrul dezbaterilor pe legea gratierii, iar joi au reusit sa respinga unele amendamente, insa pericolul nu a trecut deoarece ”in orice secunda” acestea pot fi supuse din nou la vot.
Senatorul liberal de Timis, Alina Gorghiu, care miercuri a lipsit la vot in Comisia Juridica a Senatului cand au fost admise unele amendamente la legea gratierii a explicat ca a fost vorba de o strategie a liberalilor, asumata de ea.
”Pericolul din Comisia Juridica pe tema gratierii nu a trecut. A fost o strategie asumata de mine. Rezultatul a fost unul bun astazi (joi – n.r.), dar oricand, in orice secunda in Comisia Juridica se poate resupune la vot orice amendament. in baza unei solicitari se poate relua votul pe un amendament sau altul. Strategia a fost gandita in cascada de colegii juristi. Astazi am reusit sa respingem amendamentele. Pana nu vom vedea un vot in Senat nu vom stii care este intentia PSD. Ieri am fost o parte la comisie. Faptul ca am iesit din sala intr-un anumit moment nu are relevanta pentru ca votul ar fi fost in favoarea PSD. Lucrurile din fericire pentru noi, au functionat”, a declarat Alina Gorghiu.
Senatorul spune ca dupa parerea ei consecinta dezbaterii pe legea gratierii va fi faptul ca Serban Nicolae va fi gasit ”tap ispasitor” de catre PSD.
”Ce cred ca va fi consecinta acestei dezbateri pe legea gratierii este faptul ca Serban Nicolae va fi gasit tap ispasitor. Fiti convinsi ca intr-o saptamana nu va mai conduce Comisia Juridica”, a spus Gorghiu care a adaugat ca liberalii vor avea vot de respingere a proiectului ”indiferent de momentul la care se va da acest vot”.
Dupa ce miercuri senatorii juristi adoptasera amendamentele social-democratilor Serban Nicolae si Liviu Brailoiu, identice cu propunerea lui Traian Basescu, de gratiere a condamnatilor pentru fapte de coruptie, joi acestia au dat un nou vot prin care au respins respectivele propuneri. Astfel, faptele de coruptie, precum darea sau luarea de mita, traficul si cumpararea de influenta, au fost excluse de la a fi gratiate.
Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara in fata Guvernului fata de decizia Comisiei juridice a Senatului de a gratia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de coruptie.
Premierul Sorin Grindeanu a scris miercuri pe Facebook ca Guvernul nu sustine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind gratierea adoptate, miercuri, in comisia juridica a Senatului, precizand ca Executivul sustine Legea gratierii in forma propusa initial de Ministerul Justitiei.
Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, pe Facebook, ca „dezaproba categoric” amendamentele adoptate, miercuri, de Comisia juridica a Senatului, privind gratierea persoanelor condamnate pentru coruptie, si ca va avea o discutie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finala a raportului sa nu contina aceste prevederi.
CITESTE SI: Armonia, mai tare ca BMW-ul de fite! Accident in intersectie la Timisoara! VIDEO!
Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD serban Nicolae, a declarat joi, la Parlament, referitor la opiniile separate ale premierului Sorin Grindeanu si ale liderului PSD, Liviu Dragnea, pe tema gratierii, ca Guvernul nu a dat o solutie alternativa cu privire la conditiile din penitenciarele din Romania, iar, cel mai probabil, Executivul are deja pregatiti banii pentru amenda de la CEDO.