Cum să alegi crema de protecție solară potrivită pentru tipul tău de piele

Îngrijirea pielii este una dintre principalele priorități pentru menținerea frumuseții acesteia. Aplicarea cremei de protecție solară este o parte a etapelor de îngrijire a pielii, în orice anotimp din an. Odată cu expunerea noastră constantă la razele soarelui, nevoia de a folosi o cremă de protecție solară cu SPF mare devine foarte importantă.

Cu cât este mai mare numărul SPF, cu atât este mai mare nivelul de protecție al cremei.

Este important de știut că SPF măsoară în primul rând protecția împotriva razelor UVB și de aceea sunt indicate pentru piele cremele cu spectru larg care protejează și împotriva razelor UVA. De exemplu, SPF 50 filtrează aproximativ 98% din razele UVB.

Selectarea protecție SPF se face în funcție de tipul de piele, astfel:

  • Pielea uscată are nevoie de o hidratare suplimentară și de o protecție completă împotriva razelor UV dăunătoare, deci ar trebui folosită o cremă solară cu SPF 50, cu o formulă blândă, cu acid hialuronic, vitamina E și glicerină

  • Pentru pielea sensibilă sunt recomandate cremele de protecție solară hipoalergenice, fără parfum, care au ingrediente blânde cu țesutul cutanat și sunt cu SPF 50+, deci rezistă la razele ultraviolete

  • Pentru pielea grasă este indicată o cremă cu SPF minim 30 care să prevină înfundarea porilor, să conțină L-carnitină (ce reglează producția de sebum), licochalcone A (cu efect antioxidant și antiinflamator), acid gliciretinic (derivat din planta lemn dulce care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii)

  • Pielea predispusă la acnee are un exces de sebum și coșuri, fapt pentru care are nevoie de o cremă solară care previne agravarea acestei afecțiuni, cu SPF 50+

  • Pentru pielea matură (cu linii fine, riduri, semne de îmbătrânire) trebuie o cremă de protecție solară cu vitamina C, niacinamidă, antioxidanți, care promovează producția de colagen și are SPF 50

  • Pentru pielea mixtă sunt recomandate cremele de protecție solară cu spectru larg, cu SPF 50+, care au formule ușoare, cu efect de hidratare, ce sporesc elasticitatea acesteia.

Cum alegi crema cu SPF în funcție de anotimp?

Când se utilizează protecția solară, aceasta trebuie aplicată cu aproximativ 30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a obține cele mai bune rezultate. Ea se folosește în orice anotimp și ajută la prevenirea pigmentării, ridurilor, pistruilor, semnelor îmbătrânirii, iar în plus promovează hidratarea și sănătatea pielii.

Importanța folosirii cremei solare primăvara și vara

În aceste anotimpuri este firesc ca soarele să fie mai puternic și deci expunerea directă la radiațiile ultraviolete poate afecta cu siguranță pielea în mod negativ. Dacă expunerea se face o perioadă mai lungă de timp, atunci crește riscul de apariție a pistruilor, ridurilor, petelor întunecate și chiar a arsurilor solare în zilele caniculare.

Prin aplicarea unei creme solare se previne acțiunea nocivă a razelor UV și apariția tulburărilor pielii. Vara se recomandă o cremă cu SPF 50+, pentru a reduce semnele de îmbătrânire prematură și alte daune ca urmare a expunerii la lumina soarelui.

Cum ne protejăm pielea de razele ultraviolete, toamna?

Apropierea toamnei și scăderea temperaturilor poate determina pe unele persoane să renunțe la aplicarea cremei de protecție solară. Asta nu este bine, pentru că pielea poate fi afectată de radiațiile ultraviolete și toamna, de aceea este important de aplicat o cremă de calitate, cum ar fi un produs Cosrx cu aloe vera, adecvat pentru toate tipurile de piele, care hidratează, hrănește, calmează tenul și îl protejează de acțiunea nocivă a radiațiilor UVA și UVB.

Beneficiile folosirii cremei solare iarna

Crema de protecție solară trebuie aplicată pe piele și iarna pentru a proteja de razele soarelui, mai ales pe față pentru a preveni ridurile și semnele îmbătrânirii. Vântul de iarnă și temperaturile scăzute pot usca pielea și astfel ea devine plictisitoare. Prin aplicarea cremei cu SPF se menține pielea hidratată și moale, se combat mâncărimile produse de uscarea pielii și expunerea pielii la lumina soarelui.

În general, cremele de protecție solară cu SPF 50 potrivite pentru toate tipurile de piele sunt cele mai bune. Acestea trebuie să conțină ingrediente active și hrănitoare, care protejează pielea. Înainte de aplicarea protecție solare, pielea trebuie curățată, apoi se aplică o cremă ușoară hidratantă. Machiajul poate fi aplicat după ce crema de protecția solară a fost absorbită complet în piele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.