Cum sa ma obisnuiesc sa mananc dimineata? Vezi aici 5 sfaturi la indemana!

Aminteste-ti de copilarie cand mama ori bunica te imbiau dimineata cu un mic dejun delicios, iar tu faceai mofturi! Acum ti-ai dori sa ti-l pregateasca cineva si sa te pofteasca. Micul dejun e cea mai importanta masa a zilei si nu trebuie sa sari peste ea, daca vrei sa iti mentii corpul sanatos si suplu.

Iata 5 trucuri pentru a te invata sa mananci de dimineata:

1. Pregateste-ti de seara o varianta pentru micul dejun

Daca dimineata te mobilizezi mai greu este de preferat sa-ti pregatesti micul dejun de seara. Lasa-ti in frigider un sandvis gata preparat sau un terci de ovaz/amarant/quinoa pe care il poti incalzi dimineata. Astfel, nu-ti va lua mai mult de 10 minute cu prepararea si consumarea micului dejun, iar daca esti pe fuga poti sa iei sandvisul cu tine, chhiar si terciul pe care sa-l mananci la serviciu.

Un alt truc este acela de a-ti face in weekend tot soiul de pateuri sanatoase pe care sa le ai la indemana dimineata pentru a le consuma pe paine prajita sau cu diverse legume crude (spalate si taiate de seara). Astfel, poti sa faci salata de vinete, pateu de linte, pasta de naut, fasole batuta, pasta din seminte de floarea soarelui hidratate sau alte nuci/seminte amestecate in robotul de bucatarie.

2. Incepe cu pasi mici

in prima saptamana ti se va parea o adevarata corvoada sa mananci la micul dejun, insa pe masura ce aplici zilnic acest obicei vei constata ca lucrurile se schimba. Astfel ca in primele zile mananca orice iti face pofta, chiar si in cantitati foarte mici. Gandeste-te ca orice aliment ai alege, chiar si un biscuit, este un prim pas spre a-ti atinge telul.

3. Ia ceva cu tine

O punga cu un mix de nuci/seminte crude si fructe uscate se poate purta cu usurinta in geanta. Daca mai cumperi in drum spre serviciu un iaurt vei putea sa iei un mic dejun de indata ce ajungi la munca.

Citeste mai multe pe Eva.ro

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.