Cum scapam de mahmureala? Timpul e singurul care alunga mahmureala, dar exista metode de atenuare a simptomelor

Luna decembrie inseamna petreceri, voie buna, distractie pana dimineata si ore putine de somn. Bauturile alcoolice nu lipsesc, bineinteles, iar consecintele le aflam abia a doua zi. Durerile de cap si greata sunt cele mai intalnite simptome ale mahmurelii. Cum scapam de ele? Sa le luam pe rand.
Daca, a doua zi dupa ce ai consumat alcool, ai o durere groaznica de cap, greata, varsaturi, ameteala, iritabilitate, sete si oboseala, inseamna ca esti mahmur. in unele cazuri pot aparea si tremuraturi, arsuri pe esofag, mers nesigur si pierderea poftei de mancare.
Ginul si vodca se numara printre cele mai putin producatoare de mahmureala, in timp ce coniacul, sampania si whiskey-ul pot sa provoace intense mahmureli. Vinul rosu `ajuta` la aparitia unei mahmureli puternice deoarece contine tiramina, o substanta care poate determina dureri intense de cap.

Cum tratam mahmureala?
Singura modalitate de tratare a mahmurelii este… timpul. Concomitent, putem apela si la calmante. Dupa cateva ore, durerile de cap incep sa dispara, iar pastilele calmante, cumparate de la farmacie tocmai pentru a stopa acest dureri, nu-si mai au rostul. Daca vorbim de abuz de alcool sau dependenta, atunci ajutorul trebuie cautat la un specialist.
Medicii avertizeaza: nu trebuie niciodata luate medicamente, precum aspirina, inainte de bea alcool deoarece, combinate, starea de betie este accentuata. Mai mult, in cazul mahmurelii, nu se aplica zicala cui pe cui scoate! Mahmureala nu trebuie tratata cu bauturi alcoolice suplimentare pentru ca apare riscul aparitiei unei dependente de alcool.

O mahmureala intensa poate fi indepartata in felul urmator: aspirina, ibuprofen sau paracetamol pentru durerea de cap, lichide pentru a compensa deshidratarea si consumul de alimente usoare cu multe glucide, inclusiv fructoza (un zahar natural din sucurile de fructe si miere) pentru a calma greata. In ceea ce priveste tratamentul naturist, coaja de salcie, care contine o forma naturala de salicilat, ingredientul activ din aspirina, poate deasemenea sa ajute la calmarea durerii de cap, iar infuzia de musetel poate contracara greata.

Dupa mahmureala, sunt recomandate sucurile de fructe, despre care se spune ca ajuta organismul sa arda alcoolul, biscuiti si miere pentru micsorarea senzatiei de greata si supa de carne pentru a reface nivelul de sare si de potasiu din organism. Important de retinut este faptul ca vitamina C, luata inainte si dupa bautura, este de ajutor pentru curatarea organismului de alcool. Sa nu uitam de apa, care, consumata in cantitati cat mai mari, ajuta corpul sa se rehidrateze.

Daca nu vrem sa ratam o petrecere pe cinste, unde stim ca vom c0nsuma bauturi alcoolice, atunci este recomandat sa avem stomacul plin pentru a incetini viteza cu care se absoarbe alcoolul si sa evitam amestecul bauturilor alcoolice cu cele carbonatate intrucat bulele de gaz accentueaza intrarea alcoolului in sange.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.