Cum se calculeaza pretul RCA-ului. Care sunt diferentele in functie de varsta soferului si in functie de oras?

Preturile pentru asigurarea de raspundere civila auto pot fi mai mari sau mai mici in functie de mai multe criterii. Nu doar de marca si modelul sunt crieteriile care dau pretul RCA-ului.  Asiguratorii iau in calcul datele  legate de masina (cmc,kw,marca,model, chiar si masa pentru autoutilitare) datele legate de proprietar (varsta, adresa din talon) si date legate de istoricul daunelor pentru un proprietar si o anumita masina.

“Ca sa aprofundam: toate datele ce sunt cerute pentru aflarea pretului il pot  influenta; practic ne referim la datele pe care asiguratorii le solicita si implicit brokerii ce vand polite in online, pe internet. Fara toate aceste date nu se poate vorbi de un tarif corect. Enumeram cele mai importante date in functie de care tariful poate varia: varsta proprietarului, istoricul daunelor (daca a avut sau nu daune cu masina pentru care urmeaza sa se incheie rca), capacitatea cilindrica si orasul din care provine proprietarul”, au declarat cei de la RCA-ieftin.ro

Potrivit acestora iata cateva exemple de prime uriase:

Cat plateste pe an un tanar de 26 de ani din localitatea Buzau  cu un Ford Focus 1.6? 1372 de lei.

In vreme ce un alt tanar din localitatea Constanta de 27 de ani, pe 6 luni plateste pentru un Ford Fiesta de 1.3 , 709.71 lei.

Cat plateste un tanar de 24 de ani din Ploiesti? Pe un an de zile, pentru un ford focus de 1.6 : 1273 lei.

Ce te faci, daca esti si mai tanar de atat? Ai 22 de ani, esti din localitatea Baisesti (Suceava) si conduci un Golf de 1.8? 1482 de lei pe un an de zile,doar ” atat te costa rca-ul!

Cat plateste un tanar de 24 de ani din Timisoara  pentru un Matiz ce are 796 cmc pe 6 luni? 597 de lei.

Varsta: persoanele cu varsta pana in  30de ani platesc prime mai mari cu aproximativ 30% fata de ceilalti.

Zona: cele mai scumpe rca-uri sunt sunt cele ce au proprietari cu domiciliu in Bucuresti si in

Constanta, cele mai ieftine sunt cele ce au proprietari cu domiciliu in comune sau sate.

Tipul de persoana: PJ-urile platesc cu cel putin 20% mai mult decat PF-urile.

Tipul de utilizare: cei ce folosesc masina in scop de taxi platesc cu cel putin 50% mai mult.

Starea sociala: pensionarii au reduceri de  aproximativ 20%, persoanele cu deficient locomotorii au reduceri de minim 20%

Proprietarii ce nu au avut daune vor beneficia de un bonus in fiecare an, in timp ce soferii ce au provocat accidente pot avea o majorare a primei intre 30-100%, in functie de numarul daunelor.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dacia Sandero, motor de 1.6, 29 de ani, Timisoara = 700 RON pe an