TIMISOARA. In ciuda frigului, muncitorii care amenajeaza pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia lucreaza de zor. Potrivit unui biciclist din Timisoara, care urmareste indeaproape lucrarile la pista ce ne va duce la sarbi, pana acum au fost asfaltati 22 de kilometri de traseu si mai sunt de asfaltat inca 15 km.
„S-au marcat cu vopsea toti cei 22 km de asfalt si se lucreaza in continuare la amenajarea acostamentului cu balastu”, scrie Alex Valentin-Pokus pe blogul sau. Si cei 15 kilometri care mai trebuie sa vada asfalt sunt pregatiti, ramane doar de turnat asfaltul propriu-zis.
Exista insa o problema. Cum pista de biciclete este destul de lata, pe ea obisnuiesc sa intre si pescarii, fie cu masinile, fie cu motoarele ori scuterele. Cu toate ca asfaltul are rol de pista de biciclete, nimeni nu-i va putea impiedica pe soferi sa se urce cu masinile sau cu motocicletele pe dig. Doar “bunul simt”, raspund oficialii Administratiei Bazinale de Apa Banat.
Potrivit unui indicator, soferii care sunt prinsi ca circula cu masinile pe dig risca amenzi de peste 1.500 de euro.
„Constituie contraventii in domeniul apelor circulatia cu vehicule, trecerea cu animale sau stationarea acestora pe baraje, diguri sau canale, cu exceptia locurilor anume destinate in acest scop sau pentru interventii operative”, se arata in Legea Apelor, nr. 107/1996. Amenzile sunt cuprinse intre 6.500 si 7.000 de lei.
Odata finalizata pista de cicloturism in aval de Podul Modos, care va conecta localitatile Utvin, Sinmihaiu Roman, Uivar si Otelec de granita cu Serbia, la frontiera va fi amenajat un punct de trecere pentru pietoni, astfel incat biciclistii sa ajunga sa se plimbe si in Serbia. Traseul pentru biciclisti care urmeaza exact malul Begai va fi lung de 37 de kilometri.
Valoarea totala a proiectului este de 2,3 milioane de euro, pista urmand sa fie gata in luna martie a anului viitor.
Pareri
Si cate amenzi ati dat pana acum? asa exista si strazi cu limitare la 30kmph da n-am vazut picior de militian pe acolo.
singura solutie e sa existe stlpi la fiecare 1-200 metrii printre care sa nu poata trece masinile. in romania merge doar cu paru, ca la animale. romanii nu-s capabili sa inteleaga altfel.