Cum se reface o strada in Timisoara: fara cai de acces in imobile si fara marcaje pe asfalt!

Rampa de acces in bloc este, de fapt, un morman de nisip

TIMISOARA. Strada Turgheniev sau Protopop G. Dragomir (denumirea noua), in zona Balcescu din Timisoara, reabilitata in totalitate la sfarsitul anului 2010, nu a fost, de fapt, finalizata. Asta sustin locuitorii strazii care se confrunta cu mai multe probleme dupa ce angajatii Societatii Drumuri Municipale (SDM) care s-au ocupat cu repararea strazii au “uitat” mici amanunte legate de aspectul carosabilului, al bordurilor si al accesului in imobile.

La una dintre intrarile in blocul situat pe strada Turgheniev nr. 3 muncitorii nu au mai facut nicio rampa de acces pentru bicicleta, carucioare pentru copii sau chiar carucioare pentru persoanele cu dizabilitati. „Uitati-va si dumneavoastra cum e. Nu e nicio rampa de acces. E pur si simplu niste nisip pus acolo. Trebuia facut frumos, asa cum a fost inainte: asfalt, rampa, totul aranjat”, spune Olga Kovacs, locatara a imobilului.

Oamenii au facut zeci de drumuri la primarie sa ceara sa li se repare rampa, insa autoritatile i-au pasat de la un birou la altul. „Am depus hartii peste hartii, am fost in audienta, am facut de toate… Mereu am primit acelasi raspuns: «Se va rezolva». Am si primit raspuns in scris de la domnii din Primarie in care se scrie ca investitiile au fost prevazute pentru anul 2011, insa nu se specifica clar, data exacta”, mai spune Olga Kovacs.

De fapt, in hartia oficiala venita de la Primarie, reprezentantii acestei instiututii spun ca, daca vor avea bani, vor face reparatiile, iar daca nu, lucrurile vor ramane cum sunt in prezent: „Repararea accesului de pe str. Prot G. Dragomir nr 3, a fost introdusa in programul de reparatii pe anul 2011, urmand ca aceste lucrari sa fie executate in cel mai scurt timp, in functie de disponibilitatile financiare. Va multumim pentru intelegere”. Raspunsul este semnat atat de seful Biroului Transporturi si Siguranta Circulatiei, Chis Culita, dar si de Ioan Ganciov, seful Serviciului Drumuri si Poduri din Primaria Timisoara.

Muncitorii au lasat o ditamai groapa pe spatiul verde

Timisorenii de pe strada Turgheniev s-au trezit cu o groapa acolo unde inainte era spatiu verde

Muncitorii care au lucrat in zona au facut o groapa pe spatiul verde in fata imobilului de la numarul 6, pe care mai apoi au uitat sa o astupe. „Eu i-am intrebat cand o astupa, dar ei mi-au spus ca se rezolva. Au plecat si nu au mai facut nimic. Acum noi va trebui sa luam pamant sa punem acolo si asa o vom astupa”, spune o locatara a imobilului de la numarul 6.

Lipsesc marcajele stradale si pistele pentru bicilisti

Locuitorii de pe strada Turgheniev acuza autoritatile ca au uitat de ei si ca din decembrie 2010 nimeni nu a mai trecut pe acolo sa vada daca e cu adevarat finalizata sau nu lucrarea. „Uitati-va si dumneavoastra. Vedeti vreun marcaj pe strada? Pentru ca eu nu. Eu stiu ca in momentul in care se termina o strada vin muncitorii cu vopsea si traseaza liniile care delimiteaza doua benzi. Aici nimeni nu  a mai venit sa faca acest lucru”, spune un alt timisorean care locuieste pe strada Turgheniev.

O alta nemultumire a celor care stau pe aceasta strada este si faptul  ca cei din primarie ar fi uitat sa faca pista de biciclete asa cum e pe toate arterele nou renovate in orasul de pe Bega.

Vinovatii fara vina cer sa se faca… o rampa

De partea celalata, raspunsul oficial al administratiei locale frizeaza ridicolul. Potrivit viceprimarului Sorin Grindeanu, cel care s-a ocupat personal de bunul mers al lucrarilor din zona, vizitand aproape zilnic santierul, spune ca pentru toate aceste probleme sunt vinovati chiar locatarii din zona care nu s-ar fi inteles cu dirigintele de santier. Unde mai pui faptul ca declaratia Grindeanu se bate cap in cap cu raspunsul oficial semnat de subordonatii acestuia. „Din cate am inteles eu, acolo nu era problema noastra sa refacem rampa sau sa nu acoperim groapa. Eu am vorbit cu dirigintele de santier si stiu de la el ca unii locatari nu erau de acord sa li se refaca rampa, altii erau. S-a vorbit cu fiecare in parte si nu s-a ajuns la niciun consens. Cand ceilalti au fost de acord, ceilalti nu au mai vrut si tot asa s-a taraganat. Din punctul nostru de vedere totul este in regula”, spune cu nonsalanta Grindeanu.

Lucrare de 176.000 euro

Lucrarile pe strada Turgheniev au inceput in iunie 2010 si au costat 176.000 de euro, bani castigati de Aquatim printr-un proiect european pe masura ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare). Strada a fost cuprinsa in programul de reabilitare a retelei de apa si canal din Piata Crucii. Aici s-au refacut in totalitate tevile de apa si canalizare si s-au asfaltat mai multe strazi. Lucrarea a fost terminata in decembrie 2010 si reprezentantii primariei s-au laudat la vremea respectiva ca a fost pentru prima data cand asfaltarea s-a realizat din bordura in bordura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cetateni rautaciosi si carcotasi. Firma contractoare si-a facut treaba de nota 20, dar cetatenii vor si … luna de pe cer pentru banii aia. Auzi si tu … acces pentru carucioare. Pai unde ne trezim? In Germania? Si marcaje rutiere? Pai de unde frate atatea marcaje rutiere, ca doar a fost lucrare de canalizare. Iar cetatenii sa nu fie atat de pretentiosi ca doar traiesc intr-un oras de cinci stele nu de o suta de stele. Hai bau!

    • Hai mars!!!
      Invidia e mare, ce sa zic!!!
      Traim intr-un oras de 5 stele(daca vei compara cu restul tarii) insa NU este nici pe departe de nici macar 2 stele, avand in vedere taxele si impozitele platite de Timisoreni…mai bine taceai…asa pari prost\proasta!!!

  2. Lucrarea pe aceasta strada a fost facuta in timp „record” fata de altele, lucru de laudat. Carosabilul este OK, cu unele exceptii… adica „inclinarea” … asa ca se aduna apa pluviala in fata portilor unor imobile. Si nu marcajele constituie problema pioritara, ci TROTUARELE. Acestea au fost pietruite cu cativa ani in urma, prin grija Primariei. Dar dupa ce s-au facut lucrarile in 2010, trotuarele (mai ales cele de langa Scoala generala) sunt DENIVELATE. Dupa ce s-a spus la inceputul lucrarilor ca accesul spre imobile va fi refacut, nu s-a intamplat asa! Unii locatari si-au refacut accesul pe cont propriu, dar accesul spre curtea Scolii generale nu a fost refacut si… cand intra masina pentru aprovizionarea scolii, in timp ploios, raman urmele pe trotuar, care mai apoi se transforma in PRAF!

  3. Culita si Ganciov dau acelasi raspuns indiferent de strada sau de cetateanul care intreaba