Cum se vede noul mall din Sagului de pe cea mai faina pista de biciclete din Timisoara! VIDEO!

TIMISOARA. Primul magazin din cel mai nou mall al Timisoarei si-a deschis deja portile. Lucrarile au avansat destul de mult in zona, iar de anul viitor timisorenii vor putea face cumparaturile in cel de-al doilea centru comercial al orasului.

Iata ca biciclistii se vor bucura si ei de un traseu facut ca la carte. Investitorii de la NEPI au reusit sa ii multumeasca pe timisorenii care se deplaseaza cu bicicleta.

„Pista din Calea Sagului este cea mai buna din oras. Pana sa ajungi la ea dai de toate obstacolele din lume. Dar daca te duci in parcare la mall, dai doua ture cu bicicleta, pleci acasa ca un copil fericit. Ar fi fain sa fie asa toate pistele din oras”, ne-a spus un biciclist care s-a plimbat pe cel mai nou traseu din oras.

Pista pentru biciclete care duce spre noul mall este aproape gata, la fel si trotuarul pentru pietoni. Este destul de lata, sustin biciclistii care s-au plimbat pe ea. Sensul giratoriu este circulabil, iar semafoarele functioneaza deja in zona. Traseul pentru biciclisti duce pana in spatele primului magazin deschis in complexul comercial. Muncitorii contractati de investitori mai au de lucru la extinderea liniei de tramvai care ii va duce pe timisoreni cu mijloacele de transport in comun la mallul din Calea Sagului.

sursa video: youtube/Two_wheels_one_lens

***

Va reamintim, al doilea mall al orasului se va intinde pe 18 hectare, iar magazinul de bricolaj deschis in zona pe 4 hectare. Terenul vechii fabrici Dermatina a fost cumparat in primavara anului trecut de fondul sud-african de investitii NEPI si fratii Paval din Bacau de la oamenii de afaceri timisoreni Marius si Emil Cristescu, precum si de la un investitor italian, care avea acolo o fabrica de incaltaminte.

Investitia care se face langa podul din Calea Sagului se ridica la peste 100 de milioane de euro.

Noul mall al Timisoarei va fi diferit de cel actual, atat ca aspect, cat si ca organizare a zonelor de magazine, mergand pe conceptul celor din marile orase din vestul Europei, adica in varianta modulara.

Reprezentantii NEPI, investitorul care ridica noul mall al Timisoarei, de pe Calea Sagului, au facut in martie noi dezvaluiri foto legate de proiect, aceasta in timp ce constructia se ridica cu o viteza ametitoare.

Proiectul, situat pe Calea Sagului, va avea o suprafata inchiriabila de 70.000 metri patrati. O mare parte dintre partenerii NEPI, prezenti in celelate centre comerciale din tara, se vor regasi si in proiectul dezvoltat in Timisoara.

Vant, ceata, fulgere si tunete in sala de cinema la Timisoara

Unul dintre principalele puncte de atractie al noului mall va fi cinematograful dezvoltat de Cinema City. Multiplex-ul cuprinde in total 14 sali digitale performante, cu o capacitate sporita, dintre care 1 sala dotata cu tehnologia 4Dx.

4Dx este una dintre cele mai importante inovatii din istoria cinematografiei, oferind o experienta pentru toate cele 5 simturi. Noua sala dedicata acestei tehnologii va include scaune hi-tech mobile si efecte speciale sincronizate cu actiunea de pe ecran, precum vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, ploaie si mirosuri, atat pentru filme in format 2D, cat si 3D.

Cu o capacitate totala de 2.400 de locuri si o suprafata de 4.000 mp, noul cinematograf Cinema City va deveni cel mai mare multiplex din afara Capitalei.

Proiectul va cuprinde zone generoase de entertainment si food court, unde timisorenii vor putea alege dintr-o varietate de posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber.

In plus, copiilor li se pregateste cel mai mare si complex spatiu de joaca din oras.

In interiorul mall-ului vor mai fi un patinoar si un nou centru de fitness.

Un lant de centre alimentare va deschide in noul mall din Timisoara primul si singurul hypermarket din zona de vest a tarii. Magazinul se va intinde pe o suprafata de 10.000 mp.

In acest rastimp, primul mall din Timisoara porneste un proiect grandios de extindere si va construi un orasel ca-n filme.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O banala pista de biciclete de 4-500 m.TIMISOARA are piste de biciclete mult mai bune dar voi nu vreti sa le vedeti.SPRE DEZAMAGIREA VOASTRA TOT ROBU VA FI PRIMAR.

    • bine ca esti tu oltean, pardon banatean… Macar oltenii nu au drept de vot aici, CE BINE !
      Ce piste bune ba? doua dungi albe pe un trotuar sunt piste la tine?????? In afara de pista de pe Torontalului care e de doamne ajuta si cea de langa Botanic…nu mai e nimic bun .

      • hai nu te mai da cu presupusul. normal ca avem drept de vot. orice oltean care se respecta e proprietar in Timisoara nu sta cu parintii ca altii de aceiasi varsta

  2. Un alt biciclist care nu respecta legea. A traversat strada fara sa cedeze trecerea autoturismului care intra in giratoriu. Daca pista de biciclete e paralela cu trecerea de pietoni, nu inseamna ca biciclistii sunt pietoni.

    • Mai citeste legea inainte de a comenta aiurea.
      Toti cei care intra in sens au STOP ! ca peste tot !
      Cauta pe google cum se circula in toate tarile in sensul giratoriu ! Toti soferii opresc sa cedeze trecerea pietonilor si biciclistilor, chiar daca se afla la 200 de metri !

      Potrivit art. 135 lit. g din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 aprobat prin H.G. 1391/2006, „conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere… cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare”, ne-au mai explicat oficialii Politiei Rutiere Timis. (Este vorba de pistele trasate lângă trecerile de pietoni)

    • Biciclistul era deja in sens, deci are prioritate + ca toti cei ce vor sa intre in sens au semnul de STOP !

  3. N-ati observat peste cate borduri trebuie sa treceti? Este o tampenie cu bordurile astea ridicate cu 2 cm…
    Ce naiba, este greu pentru proiectanti sau autoritatile locale sa dea o fuga doar pana Szeged sa vada cum trebuie facute niste piste pentru biciclete. Asfaltul merge una-intruna, si cand se coboara pe carosabil, si cand se urca. Este o prostie ce se intampla la noi cu aceste nelipsite borduri. Ele trebuiau ingropate sub asfalt si nu lasate la vedere si inaltate si 2 cm…Lucru extrem de deranjant mai ales pentru cei cu cursiere, semicursiere si cu city-bike-uri…
    A spune ca avem „cea mai faina pista din oras” in aceasta locatie este o prostie, de fapt este vorba de un titlu bombastic de presa pentru a atrage curiosii, fara legatura cu realitatea…

  4. Una din putinele piste de biciclete facuta din asfalt. Majoritatea is gandite de retardati si is facute din piatra cubica sau vopsea lavabila. Realizarea cam ca in romania din ce se vede;