Cum si-au schimbat cersetorii strategia la Timisoara

TIMISOARA. Daca pana nu demult zona preferata de cersetori la Timisoara era Piata Victoriei, iata ca acum s-au reorientat.

CITESTE SI: Bravo. Au sarit in foc sa-si ajute vecinii. Omenia unor banateni 

Dupa ce au fost alungati in repetate randuri de politistii locali care ii mai si ridica, ii duc la audieri si mai apoi la un centru pentru persoane fara adapost, si, evident, ii incurca si pierd timp si bani, cei care stau cu mana intinsa la trecatori au decis sa schimbe locurile in care fac apel la mila publica.

Chiar daca Piata Victoriei, respectiv Catedrala Mitropolitana, inca se afla in topul preferintelor, acesta s-a schimbat radical. Au trecut la etapa pe cartiere.

Cersetorii obisnuiesc mai nou sa isi faca veacul si pe Calea Aradului, pe Miresei, in Calea Sagului, pe Calea Martirilor, in Piata Consiliul Europei, dar in preajma pietelor Iosefin si 700. Asa nu mai sunt chiar in fiecare moment in calea patrulelor de politie si sunt sanse mai mari sa scape fara sa mai fie ridicati si opriti din ‘treaba’.

Numai in luna octombrie, 75 de cersetori si oameni ai strazii au fost luati pe sus de agentii de la Politia Locala. Acestia ii duc mai apoi la centrele specializate, insa legea le permite sa plece oricand de acolo.

Politistii fac apel la timisoreni sa nu le mai dea bani cersetorilor pentru ca numai asa ii vor alunga de pe strazi.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In fata la Bega este adus zi de zi un cersetor in carucior si lasat ore in sir la cersit, sub nasul camerelor de luat vederi si al institutiilor juridice din zona – se iau masuri? Politia locala, comunitara? O carte de vizita onorabila!!! Halal capitala culturala…

    • @Deratizare, zici „halal capitala culturala”. Acelasi stil de cersit (in genunchi, cu capul plecat) l-am vazut la Viena, Salzburg si Florenta. Orase faimoase pentru cultura lor. Poate ca asta e contributia cersetorilor ca sa ne aliniem standardelor internationale 🙂

  2. Si o intrebare: este cineva interest unde se duc toti banii obtinuti din cersit? Cu siguranta nu ramin in buzunarele bietului cersetor. Cine este (sunt) beneficiarii acestei foarte profitabile si neimpozitate afaceri?