Cum te ajuta mierea sa ramai sanatos? Cateva lucruri mai putin cunoscute despre proprietatile ei

Mierea este nu doar un ingredient excelent pentru anumite preparate culinare dar si un adevarat medicament, un aliment cu numeroase proprietati benefice pentru sanatatea celor care o consuma regulat. Totusi, exista unele proprietati mai putin cunoscute si care ar putea sa va surprinda. Iata patru dintre ele:

1. Mierea ajuta la tratarea ranilor

Datorita calitatilor antibacteriene poate fi folosita ca unguent pentru rani deschise. Un studiu publicat in British Journal of Surgery a aratat rezultatele folosirii mierii de catre cercetatori nigerieni. Astfel, oamenii de stiinta au folosit miere pentru a trata 59 de bolnavi de ulcer. Dupa cateva zile, starea tuturor bolnavilor s-a imbunatatit considerabil. De asemenea, la persoanele care prezentau rani infectate, acestea au fost sterilizate dupa ce timp de o saptamana plagile au fost unse cu miere, scrie sfatulparintilor.ro

2. Mierea te scapa de matreata

Intr-un studiu publicat in European Journal of Medical cercetatorii au folosit o solutie diluata de miere (90 la suta miere diluata in apa calda) pentru a trata 30 de suferinzi de dermatita seboreica, o afectiune care se  manifesta prin leziuni eritematoase (rosii) insotite de scuame avand caracter grasos, localizate pe pielea capului. Jumatate dintre bolbani au fost unsi cu mixtura de miere, zi de zi, timp de o luna de zile. Senzatia de mancarime a scazut in intensitate, iar matreata a disparut dupa numai o saptamana de tratament cu miere, in vreme ce leziunile eritematoase s-au vindecat complet in doua saptamani.

3. Mierea creste nivelul energetic

Mierea este un aliment excelent atunci cand este vorba de furnizarea de energie. In plus, este o gustare recomandata inainte de un antrenament. In plus, sistemul digestiv are nevoie de carbohidrati pentru a produce glucoza, care trimit energie la celule, tesuturi si organe.

Mai multe pe sfatulparintilor.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.