Cum va arata viitoarea parcare supraetajata de langa Spitalul de Copii din Timisoara, de peste 9 milioane de euro. A fost finalizat Studiul de Fezabilitate. Foto

TIMISOARA. Continua proiectul inceput de fosta administratie, care vizeaza ridicarea unei parcari in centrul Timisoarei pe strada Iosif Nemoianu nr. 3.

CITESTE SI: Nu viteza, ci pietonii au provocat cele mai multe tragedii in accidente pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet, anul trecut. Pe locul trei sunt abaterile biciclistilor. 47 de vieti curmate si 59 de oameni grav raniti 

Aceasta ar urma sa fie ridicata in vecinatatea cantinei Liceului Nikolaus Lenau, pe un teren cu o suprafata de aproape 5.000 mp. Pe aceasta parcela insa se gasesc imobile apartinand Spitalului de Copii, intre care Ambulatoriul de Specialitate si casa Ronald McDonald, unde stau parintii copiilor internati pe perioada indelungata. In primavara lui 2021 s-a reusit intocmirea Planului Urbanistic de Detaliu, in noiembrie 2021 primaria a scos la licitatie Studiul de Fezabilitate, iar in decembrie 2021 a fost anuntat castigatorul.
Abia in mai 2022 a semnat contractul, iar acum, in 2023, municipalitatea anunta finalizarea documentatiei de 40.000 de euro si prezinta primele imagini din SF.

Comisia Tehnico-Economica din cadrul Primariei Timisoara a avizat Studiul de Fezabilitate pentru „Parcarea Louis Turcanu”, prima parcare multietajata ce ar putea fi ridicata de municipalitate. Dupa aprobarea indicatorilor de catre Consiliul Local Timisoara, primaria va lansa licitatia pentru proiectarea si executia acesteia.

Parcarea va avea 3 etaje supraterane si 2 etaje subterane in care ar urma sa fie integrate mai multe functiuni: statii de incarcare a masinilor electrice, dar si locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, pe terasa parcarii vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar si plante agatatoare pe fatade, conform reprezentantilor primariei.

Parcarea de pe str. Nemoianu si va fi accesibila atat personalului de la Spitalul Louis Turcanu, cat si soferilor care au nevoie de un loc de parcare in zona, inclusiv pentru vizite la spital. Parcarea va avea 184 de locuri, va fi dotata cu lift, sistem de supraveghere video si locuri dedicate persoanelor cu dizabilitati.
Pentru iluminat vor fi folosite panouri fotovoltaice la nivelul terasei, zonele de acces vor fi monitorizate, iar soferii vor putea afla din timp daca exista locuri libere. De asemenea, pentru soferii de masini electrice sau hibride, acestia vor avea la dispozitie 6 locuri cu statii de incarcare pentru vehicule electrice. Proiectul include si locuri pentru parcarea bicicletelor.

Conform documentatiei, parcarea va costa 45 de milioane de lei, adica peste 9 milioane de euro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. la desenat si schite nu ne intrece nimeni ….realizari acolo ebuna ca trandavim .

    • Cruntul adevar din pacate, dar ai uitat si incasat de bani pe desene si schite 🙂

      • Aruncatul de bani pe studii de fezabilitate fantasmagorice e sport national…

  2. De realizat este clar ca nu se va realiza, privind in trecut insa si daca ar deveni realitate, ma intreb cine o va intretine? Nimic din ce s-a construit/renovat in Timisoara nu s-a intretinut. Mai mult de jumatate din lucrari arata ca dupa razboi dupa 1 an de la finalizare. Peste 80% din pomii plantati in oras s-au uscat ori au fost rupti de vant pentru ca nimeni nu i-a udat dupa plantare si nu le-a montat suporti sa nu se rupa. Va rog sa vedeti in ce hal arata pajistea urbana a lui Frit (probabil numai el a inteles oricum conceptul inca de la inceput). Va rog sa vedeti dezastrul de pe Calea spre Aeroport recent renovata recum si Drumul recent largit la 4 benzi spre mosnita, unde nu au rezistat nici 10% din pomii plantati si unde imaginea este cu adevarat dezolanta (avand in vedere ca nimeni nu a mai intervenit acolo de la finalizare). Verificati intersectia Dorobantilor cu Calea Lugojului, asfaltata inainte de sarbatori, care azi este plina de gropi sau Gheorghe Lazar, recent renovat in care indicatoarele rutiere au zburat la primul vant puternic, liniile au fost trasate peste pamant si acum au disparut (la fel si celebra culoare rosie folosita mai nou la trecerile de pietoni). Dezastru total. Acest oras ar arata mai decent fara administratie locala.

    • Tu vorbesti despre spatii verzi si drumuri … si ai dreptate, se degradeaza cam prea repede. Dar o parcare va fi intretinuta de cei dare vor incasa tariful de parcare. Astia vor face revizii si reparatii la bariere, lifturi, aparate de incasat, incarcatoare pt masini electrice, afisaje, marcaje, etc, vor face curatenie. Sper. Cel putin eu asa vad ca se intampla la parcarile cu bariera din Timisoara si de oriunde in lume. Proprietarul parcarii (in cazul asta Primaria) preda unei firme administrarea, incaseaza o parte din venit iar restul ramane pt intretinere si pt profitul firmei de administrare. Daca proprietarul nu e multumit pt ca parcarea nu e bine intretinuta, o da altcuiva in administrare, care isi va indeplini obiectivele. Eu asa zic ca e normal.

      • 🤣🤣🤣
        Asa e normal.🤣
        Ce e normal in oras?
        Aste sunt povesti ca si cele dinainte lor. Cat crezi ca mai poate lumea sa inghita gogosi din aste nesimtite? Hai sa vedem una facuta, macar una.

  3. In orasul asta nimica nu a trecut de faza de schite , proiecte , studii 0 parcari in zona ultracentrala ce sa mai vorbim de o parcare de genul asta sa fie executata in cartierele orasului .

  4. imi este dor de Robu cu desenele lui animate despre metrou , terenuri de sport ,bazine olimpice si alte bazaconi made in Soarelui .
    Hai mai pesedeule voi cu cele 8 spitale regionale ….hmmm nimic nou la ora de desen si schite .

  5. Spitalul Louis Turcanu are minim 600 de angajați.
    Deciii , cate locuri de parcare in proiect ?

  6. O parcare de nici 200 de locuri nu-și justifică banii cheltuiți pentru constructie!

  7. Cred ca amplasamentul ipoteticei parcări, este neavenit!
    Prezenta unei astfel de construcții in vecinătatea sitului creat si cu finanțarea arădeanului Sailer, care a trăit in Timișoara si a Spitalului Louis Turcanu, înghesuindu-le in vecinătatea unei linii de tramvai, intens circulate, pentru ca aceasta zona a devenit intens poluata (asta ca sa nu mai vorbim de sistemul de canalizare)!!!
    Poate relocarea ei in spațiul aflat intre benzinăria MOL, actualul sediu al Camerei de Conturi si limita de proprietate a Caii Ferate.
    In alta ordine de ideii, La vremea la care a fost construit „așezământul” medical pentru copii, acesta se afla practic in afara orașului, din motive temeinice, situație care astăzi este depășită de dezvoltarea urbei!
    Poate ar fi momentul sa fie regândită o noua investiție, care sa respecte cat mai bine, cerințele de aer, liniște si accesibilitate pentru un spital.
    Si de ce nu, chiar un sit medical care sa înglobeze Facultatea de Medicina, Spital regional pentru adulți cat si unul pentru copii, cu parcări, spatii de reabilitare post traumatica, loc de tratamente paliative, spatii de joaca pentru copii, centru de asistenta psihologica si psihiatrica, …; Astea toate astăzi regăsindu-se împrăștiate in tot orașul, parca aruncate precum zarurile la masa jocurilor de noroc.