Cum vad suporterii asocierea dintre autoritati si Poli Timisoara? Unii cred ca nu se va oficializa niciodata, unii nu comenteaza, altii sunt optimisti

Imediat dupa anuntul autoritatilor locale ca vor sa investeasca la clubul alb-violet, parerile fanilor au ramas impartite. Unii dintre suporteri cred ca aceasta asociere dintre Primarie, Consiliul Judetean si club nu se va realiza niciodata, altii sunt de parere ca ea nu ar trebui sa se faca, iar alti tifosi ai galeriei Commando Viola Ultra Curva Sud spun ca inainte de a-si da cu parerea despre ea, ar trebui sa vada oferta concreta a celor ce doresc sa continue lupta Politehnicii Timisoara in fotbalul romanesc.

Pe forumurile despre Poli, parerile fanilor sunt impartite. Am incercat sa aflam si noi de la cei care vin la toate meciurile Politehnicii care este parerea oficiala a galeriei. Unii dintre liderii galeriei au ales sa nu comenteze subiectul pana nu este ceva concret, in timp ce altii au spus ca-si doresc, dar ca nu cred ca aceasta asociere se va face vreodata din cauza politicului.

Olandezii si ucrainienii au auzit de Timisoara prin Politehnica

Paul Prodana, face parte din cea de-a doua categorie de fani: cei pesimisti. Prodana vrea ca autoritatile locale sa vina la clubul fanion, insa este de parere ca lumea politica este mult prea interesata de alte lucruri, decat de clubul alb-violet.

“Eu sincer nu cred ca se va intampla vreodata aceasta asociere, pentru simplul motiv ca oamenii nostri politici sunt foarte slabi. Un oras ca Timisoara care dupa Revolutie era pe primul loc dupa Bucuresti, astazi este pe pozitia a patra sau chiar a cincea in tara ca infrastructura, forta economica spune exact ce oameni au reusit sa atraga fonduri spre orasul acesta. Suntem condusi de politicieni foarte, foarte slabi, fara coloana vertebrala, manati de luptele lor politice”, este de parere Prodana.

Liderul CVUCS crede ca politicienii nu inteleg importanta acestui club, care este printre putine branduri care duce numele Timisoarei in lume.

“Poli este singurul lucru ce poarta numele nostru prin Europa. Sunt convins ca olandezii stiu de Timisoara dupa ce Poli a jucat cu Ajax si a facut egal pe Amsterdam Arena. La fel si nemtii de la Stuttgart si altii si altii. Nu cred ca in Ucraina a auzit cineva vreodata de Timisoara decat prin Poli”, a exemplificat Prodana. In opinia sa, neimplicarea acestora la echipa nu va face altceva decat sa distruga viitorul frumos al clubului fanion din Banat.

“Eu imi doresc o astfel de asociere, atata timp cat doreste si clubul. Este nevoie de o infuzie de capital pentru a trece de acest moment critic, sa reusim sa luam licenta si cu lotul pe care-l avem astazi, putem ataca promovarea. Avem 10 puncte avans si nu cred ca cineva ne mai poate ajunge. in plus avem in spate centrele de copii si juniori, unele dintre cele mai bune din tara, dovada ca din 5 grupe 3 au devenit campioane si la celelalte doua s-au jucat semifinale, ceea ce arata ca suntem o adevarat forta la nivel juvenil. Ei in 2-3 ani de zile vor putea ajuta foarte mult clubul”, conchide Prodana.

“Noi suntem optimisti prin definitie”

Un alt lider marcant din Peluza Sud este Ema Cernescu. Liderul Drukeria spune ca in zilele urmatoare galeria va veni cu o pozitie ferma clara despre viitorul clubului si ca din punctul de vedere al suporterilor este extrem de important ca problema Politehnicii sa fie rezolvata.

“Eu vreau sa se rezolve problema pe care o are clubul, problema pe care eu nu o inteleg. Cum o rezolva, nu e treaba noastra, pentru ca daca ar fi, am fi noi la conducerea clubului sau a primariei. Da, in strainatate exista cluburi sustinute de suporteri, insa in strainatate mai exista o lege care spune ca un patron nu poate sa aiba mai mult de 49% din club, nu poate exista un actionar majoritar. Noi, oricum, prin definitie, ca suporteri, suntem optimisti”, este de parere Ema Cernescu.

Liderul CVUCS consider ca ceva trebuie schimbat la club, pentru ca situatia din prezent seamana foarte mult cu cea a unei formatii care nu reuseste dupa meciuri bune sa castige vreo partida.

“Cand un antrenor are o serie de infrangeri pleaca… Cand un element de acolo din club nu merge, ce trebuie facut? Probabil schimbat sau reorientat. in opinia noastra a suporterilor primii care trebuie sa plece din fotbal sunt conducerea Ligii si a Federatiei, pe urma patronii de cluburi. Nu doar la Timisoara, peste tot“, mai spune Cernescu.

Acesta este insa dezamagit si de faptul ca momentan nimeni nu a reusit sa rezolve itele clubului alb-violet. “N-au reusit brigazi de avocati si juristi sa desfaca nodul acela, n-o sa intelegem noi. Aici s-au suprapus legi sportive peste principii economice si tot asa. Zilele acestea vom avea o intalnire, vom discuta intre noi suporterii si atunci vom avea o pozitie oficiala”, incheie Ema Cernescu.

Ce cred suporterii de pe forum

Si pe forumul oficial al galeriei parerile sunt impartite. Cei mai multi sustinatori alb-violeti nu vad cu ochi buni implicarea autoritatilor si sunt de parere ca totul este doar o tragere de timp.

jamais:

“Si daca Iancu da gratis echipa (cu active, dar si cu pasive), tot nu o va lua nimeni. Toti vor sa preia (gratis daca se poate) doar activele… Propunerea respectiva e doar o tragere de timp!”

superpippo:

 “Toti ne dorim ca Poli sa treaca cu bine peste problemele de acum. Cred ca ar trebui negociat cu Iancu preluarea completa a pachetului de actiuni (100%, nu 51%) si renuntarea la gajurile puse pe jucatori, contra platii datoriilor catre firmele respective (~4.5 mil euro). Eventual mai putin, tinand cont si de datoriile necesare licentierii (~3 mil euro). Pana la urma 4.5 mil euro ar fi mai bine pentru el decat 49% dintr-o societate falimentara”

bizone:

“Nu-mi place deloc ideea cu o echipa noua, dar deloc! Trebuie gasita o solutie ca POLI sa fie salvata, oficialitatile locale sa forteze mana lui Iancu, sa joace cu aceeasi arma cu care joaca el, sa se intalneasca toti si sa se oficializeze aceasta mutare de actiuni cu anumite conditii clare, legate de eventualele datorii”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.