TIMISOARA. Anul 2014 a fost anul santierelor in Timisoara. 2015 nu va fi foarte diferit, spune primarul Nicolae Robu, mai ales ca abia la jumatatea anului vom scapa de muncitorii din centrul orasului.
In primavara anului 2015, va fi deschis in sfarsit circulatiei pasajul subteran Michelangelo, urmand ca in vara sa fie finalizat si proiectul de reabilitare a centrului istoric al Timisoarei. Tot atunci vor fi gata si lucrarile de reabilitare a malurilor Begai. Vor mai fi deschise insa santiere in zona centrala a orasului, insa primarul Nicolae Robu vrea sa trimita muncitori si… in cartiere.
“In 2015 vom face multe amenajari in cartiere, intre blocuri. Desigur ca zona centrala va ramane in permanenta in atentia noastra. Vom finaliza proiectul de amenajare a malurilor Begai si, prin urmare, ne vom concentra sa infrumusetam cat mai mult si malurile Begai si vom finaliza proiectul de reabilitare a centrului istoric. La mijlocul anului 2015 centrul istoric va fi reabilitat, va avea o noua fata”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.
Inca de dinainte de a ajunge primar, edilul-sef avea cateva idei de reabilitare a zonelor dintre blocuri. Vorbea, in principal, despre transformarea unor spatii nefolosite in spatii atractive.
“Dincolo de necesitatea de a duce cateva din serviciile primariei cat mai aproape de cetateni (prin servicii de baza in centre de cartier – incasare de impozite, punct informativ, sala de sedinta pentru consiliul de cartier), imi doresc ca in acest mandat sa transform cateva zeci de spatii, neatractive in momentul de fata, in mici piatete care sa aduca frumosul si relaxarea mai aproape de dumneavoastra. Studiu de caz: Str. Dej – Calea Aradului”, spunea, in luna mai a anului 2012, Nicolae Robu. (Vezi foto!)
Pe de alta parte, mai e mult de lucru la santierele actuale. Desi in zona istorica a orasului muncitorii au ajuns efectiv la pavarea strazilor, reprezentantii primariei nu au ales inca o varianta finala a mobilierului urban.
“Dupa ce terminam pavarea, pentru ca atat ne-a mai ramas de facut, tot ce a insemnat innoirea retelelor de utilitati a fost deja facut, am ajuns la nivel de pavare. Cand va fi si pavarea gata, atunci vom veni cu mobilier stradal si cu vegetatie. Partial am stabilit si acest aspect, vom avea banci, vegetatie, statui, totul va fi frumos, dar nu este definitivata mobilarea strazilor. Garantez ca va fi foarte frumos, problema cea mai mare o avem cu fatadele cladirilor. Nu ne este usor sa reabilitam nici macar fatadele cladirilor care ne apartin, daramite sa sustinem financiar reabilitarea cladirilor care sunt proprietate privata sau proprietatea unor alte institutii. Dar vom pune presiune pe toti proprietarii si noi vom da un exemplu prin atitudinea fata de cladirile noastre, astfel incat sa schimbam si aspectul cladirilor, sa facem Timisoara un oras mult mai frumos”, a mai explicat Robu.
Pareri
Ce titlu aiurea.
Scopul santierelor este sa modifice/repare ceva exist construiasca ceva nou.
Deci ce intrebati este in noul an nu e asa ca nu vreti nici un fel de reparatii si noi constructii in oras? NU, NU ESTE ASA.
DOmnule primar . Locuiesc in zona lipovei avem o gramada de campuri pustii unde pot si facute parcuri sau terenuri de fotbal ? tot felu … si nimic de an de zile
prietene, cand vom alege un primar al timisoarei cu domiciuliul in cartierul ii de la brad…atunci sa ne asteptam la >iluminat stradal corespunzator, parcuri,zone reabilitate intre blocuri etc.
ps.PROPUN ADMINISTRATIIE ROBU SA CONSULTE PRIN VOT CETATENII DIN CARTIER CU PRIVIRE LA:AMENAJARILE STRADALE,FINANTAREA LOR , DURATA DE EXECUTIE SI …RECEPTIA LA TERMEN !
AR FI UN ALT DOMENIU IN CARE TIMISOARA AR AVEA PRIORITATEA !
PARTICIPAREA CONTRIBUABILILOR-CETATENI PE CARTIERE LA DEZVOLTAREA ZONELOR SI LA BUNA CHIVERNISIRE A TAXELOR PLATITE…
POATE CA CER PREA MULT?
Exista strazi in imediata vecinatate (R=1.5 km) de punctul zero (Catedrala) care – din anii 1950- s-au tot depreciat. Azi carosabilul dar si trotuarele din zona arata ca in unele strazi din zona Printul Turcesc (daca nu mai rau). A existat o prima „tentativa de reabilitare” candva in anii 1988-1989, totul intrand de atunci in „conul de umbra” al primariei.