Curatenia stradala, reorganizata, la Timisoara. Se matura, se spala strazile si se curata spatiile verzi deodata, in fiecare zona, nu pe rand

TIMISOARA. Curatenia s-a facut necoordonat, iar acest lucru se schimba, incepand de saptamana aceasta, anunta primarul Dominic Fritz care a precizat ca se lucreaza la un proiect pilot pentru ca intreaga activitatea de salubrizare sa se desfasoare deodata, intr-un sigur loc. Asta pentru ca, spune edilul, pana acum echipele firmei de salubrizare lucrau haotic, iar in urma lor nu se vedea mare lucru.

CITESTE SI: Petrecere de pomina, cu o multime de oameni fara masti, cu lautari, dedicatii si cadouri de lux, la Timisoara. A intervenit politia cand au inceput dedicatiile live pe Facebook. Video 

„De saptamana asta, incercam un proiect pilot cu firma de salubrizare si cu Biroul nostru de salubrizare, un mod integral de a face curatenie. Am constatat ca de fapt salubrizarea s-a facut necoordonat, unele echipe intr-o parte au maturat mecanizat, altele in alta parte au maturat trotuarele, altele goleau cosurile de gunoi, altele au curatat spatii verzi.

Noi vrem sa incercam o abordare integrata, in care toate activitatile sa se intample in acelasi timp, in acelasi loc, si cei care monitorizeaza au o sarcina mai usoara, pentru ca se duc doar intr-un anumit punct si pot sa urmareasca integral acest program. Vom evalua dupa cateva saptamani daca functioneaza, si atunci o vom face pentru toate activitatile de salubrizare. E un mic exemplu cum incercam sa aducem modificari astfel incat sa imbunatatim calitatea serviciilor publice din Timisoara”, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Noua metoda de lucru presupune ca muncitorii vor matura strazile si trotuarele, vor goli cosurile de gunoi si vor curata spatiile verzi deodata, in fiecare zona a orasului.

Va reamintim, societatea care se ocupa de curatenia stradala in Timisoara, Brantner, trebuie sa actioneze pe toate cele 1227 de strazi ale orasului, pe trotuare, alei, parcari, statii STPT, pasaje, poduri, pasarele si zone pietonale. Trebuie sa curate carosabilul, malurile canalului Bega, pistele de biciclete si pietele volante, dar si rigolele.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In sfârșit o inițiativă foarte bine gândită … Felicitări !! Dar oare cât o să țină programul pilot ?! Ideea e că în teorie ar trebui sa se vadă un progres uriaș , in realitate rămâne de văzut 😁. Acum rămâne întrebarea cine supervizează toate echipele și cât de bine își fac ele treaba … Daca se rămâne pe ADN-ul românesc „Las că e bine și așa ” și mai ales pe nepotisme și relații ( lasă mă că e Gheorghe a lu ăla …și nu vrei să îți faci probleme cu el , că nu au ce sa îi faca ) atunci e clară treabă cu programul pilot 😅. Numai bine și sărbători liniște sa avem 😁

  2. Dupa ce verifica toate pubelele dintre blocuri , poate mai au timp si chef sa mai traga o matura!

  3. Fritz asta ii mai inteligent ca toti. Schimba tot. Mai bine si-ar schimba cetatenia ca ar fi cazul.

  4. Dacă ar avea și obiectul muncii măturătorii, rezultatul final probabil ar fi mai bun.
    Ieri dimineață, în Piața Sinaia, două măturătoare se chinuiau cu niște imitații de mături, parcă din paie făcute. Măturau de zor dar nu se aduna nimic…tot gunoiul rămânea.
    Le-am intrebat de ce nu cer mături ca lumea, răspunsul a fost ferm: asta ne dau, cu asta facem treaba…

  5. Pe scurt ma cac pe proiectul vostru pilot. De ce? Simplu. Au fost facute parcari noi acum doi ani intre str. Balmus si Oglinzilor. De doi ani nimeni, dar absolut nimeni nu a strans frunzele cazute si putrezite. Sunt mormane de frjnze putrezite, devenite deja noroi. Macar de doua ori pe an treceti dracului si pe acolo!

  6. Asa este normal sa evita maturatul de la spati verzi pe drum si trotuar si invers ,asa a fost odata si sigur nu todeauna ce este bun trebuie schimbat.(Schimbarile anterioare au avyt si alt scop ………..???? ca la noi )