Curcubeu de etnii din Banat, in parada la Timisoara. Invitatie la cantec, joc si bunatati traditionale, la Festivalul Minoritatilor

TIMISOARA. De sute de ani, judetul Timis face casa buna pentru zeci de mii de oameni de etnii diferite. Fie ca vorbim despre maghiari, sarbi, germani, romi, ucraineni, slovaci, evrei, bulgari sau alte minoritati, romanii i-au primit cu bratele deschise si s-au comportat ca adevarate gazde, invatand sa traiasca in armonie unii alaturi de altii.

CITESTE SI: Dezvaluim surpriza lui Nicolae Robu din intersectia de la Marasti. Ce va ‘rasari’ in mijlocul sensului giratoriu si ce se intampla in piateta dinspre Spitalul Municipal Timisoara 

Pentru ca Timisoara este orasul in care convietuiesc in mare intelegere cele mai multe etnii, aici are loc, de multi ani, un festival dedicat lor. In 23 septembrie 2018, cea de-a V-a editie a Festivalului Minoritatilor Etnice din Timisoara.

Evenimentul reuneste artisti ce reprezinta etniile din Timisoara, valorificand atat folclorul, cat si forme variate de manifestare artistica. Se vor organiza si ateliere mestesugaresti si prezentari gastronomice in Parcul Rozelor, spatiu ce va gazdui si programul artistic.

Festivalul debuteaza la ora 13.00 cu o parada a artistilor, care va strabate Piata Victoriei, cu plecare de pe strada Marasesti. Parada are drept punct final Parcul Rozelor, unde la ora 14.00 va avea loc deschiderea oficiala, urmata de degustarea bunatatilor traditionale si de programul artistic.

Au confirmat participarea la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara:

Asociatia Stato dell’Arte Officina Culturale: Formatia folclorica ARANIRA din Italia
Uniunea Sarbilor din Romania: Ansamblul Mladost, Pera Todorovici si tamburasii
Societatea Makedon-Armana:Vanghelie Gogu si Andrei Paunescu, Elena Jurjescu-Todi
Asociatia Socio-Culturala a Romilor din Banat: Dorin Covaci si formatia de dansuri Cheveresana
Uniunea Democrata Maghiara din Romania: Ansamblurile: Eszterlanc si Szazszorszep si artistii Teatrului Maghiar din Timisoara- Molnos Andras Csaba si Eder Eniko
Comunitatea Evreilor: Grupul vocal “Shalom”
Forumul Democrat al Germanilor din Banat: Formatiile de dansuri germane Billeder Heiderose, Warjascher Spatzen, Hatzfelder Pipatsche si Fanfara „Banater Musikanten“ din Timisoara
Uniunea Bulgara din Banat – Romania: Ansamblul Slavjak din Timisoara
Uniunea Ucrainienilor din Romania – Filiala Timis: „Hutulii din Banat”, grupul Zabava din Stiuca si pictorul Boris Covali Lepei.

Intrarea este libera.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.