Cursuri de calificare pentru sute de timiseni din mediul rural printr-un proiect european de 2 milioane de lei

TIMIS. Cursurile de formare profesionala vizeaza mai multe domenii, precum mecanic auto, contabilitate, securitate si sanatate in munca, resurse umane, protectia mediului, TIC si  comunicare in limba engleza.

Dupa ce, in cursul verii, au fost selectati beneficiarii care doresc sa urmeze cursurile de formare profesionala din cadrul proiectului POSDRU „Initiative Europene de Antreprenoriat Rural – dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale”, saptamana aceasta au inceput  primele sesiuni de formare profesionala.

Primul curs demarat este cel de Securitate si Sanatate in Munca (pentru un numar de 44 de cursanti), urmand ca la inceputul lunii noiembrie sa inceapa si cursurile de Resurse Umane si Protectia Mediului. De asemenea, a inceput procedura de acreditare CNFPA pentru cursurile de comunicare in limba engleza si TIC.

Participantii la cursuri vor beneficia de consiliere si orientare in cariera, sub indrumarea unor experti in consiliere vocationala. Aceasta activitate consta in asistarea beneficiarilor in fata unor alegeri din sfera educationala (directionarea spre cursuri care se potrivesc competentelor si aptitudinilor lor) sau in gestionarea carierei.

Proiectul, cu o valoare de peste 2 milioane de lei se adreseaza unui numar de 200 de persoane cu domiciliul in mediul rural, din judetele Arad si Timis.

Printre beneficiarii proiectului  se numara persoanele ocupate in agricultura de subzistenta si persoane aflate in cautarea unui loc de munca, dar si managerii si angajatii din mediul rural, acordand o atentie deosebita femeilor si minoritatilor etnice.

Cursurile de formare profesionala vizeaza urmatoarele domenii: mecanic auto, contabilitate, securitate si sanatate in munca, resurse umane, protectia mediului, TIC si  comunicare in limba engleza. Pe langa acestea, doritorii pot opta pentru un curs de calificare mecanic auto si un seminar de antreprenoriat rural, in cadrul caruia participantii vor fi consiliati in realizarea unui plan de afacere detaliat, iar persoanele care vor elabora cele mai bune 30 de planuri de afaceri vor fi consiliate in negocierea de microcredite pe scheme disponibile prin institutii financiare nebancare. Participarea la aceste cursuri este gratuita.

Acest proiect are o importanta majora pentru Regiunea de Vest deoarece  contribuie la imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor manageriale si de marketing ale actualilor si viitorilor intreprinzatori, precum si la dezvoltarea competentelor angajatilor din mediul rural, sustinand tinerii si femeile, pentru adaptarea la mediul economic in schimbare si la provocarile globalizarii“, explica Smaranda Marcu, expert comunicare in cadrul proiectului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.