Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca noul cod al insolventei este neconstitutional

Noul cod al insolventei a fost declarat neconstitutional si va trebui anulat imediat dupa publicarea decizie CCRR in Monitorul Oficial. Codul continea un articol prin care oricarei televiziuni sau post de radio aflat in dificultate i se poate ridica licenta de emisie in mod automat.

Curtea Constitutionala a Romaniei a analizat sesizarea Avocatului Poporului cu privire la dispozitii care incalcau 1 alin. (5) si art. 15 alin. (2) din Constitutie.

Avocatul Poporului a supus controlului de constitutionalitate art. 81 alin. (3): „in cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala, in sensul Legii nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului, in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului”;

Al doilea articol supus controlului este art. 348: ”(1) Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data de 25 octombrie 2013. (2) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica si procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare la data intrarii sale in vigoare, cu exceptia dispozitiilor art. 183 — 203, care se aplica doar cererilor introduse dupa data intrarii in vigoare a acesteia”.

Mai multe detalii pe realitatea.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.