TIMISOARA. Avem 7 zone cu unda verde in Timisoara, sustine Nicolae Robu, insa iti trebuie noroc sa beneficiezi de vreuna.
Pe cel putin 2 trasee, timpii s-ar fi redus de la 20 de minute la doar 4, a spus primarul in INTERVIURILE TIMISOAREI.
„La semaforizare trebuie umblat, pentru ca la ora actuala noi avem unda verde in cateva locuri, vreo 7, dar eu va indic doua. Avem o realizare extraordinara. Vii pe Popa Sapca, te duci la intrarea spre Punctele Cardinale si, daca ai verde si esti una din primele 10 masini, pe o banda mergi in 4 minute pana la Spitalul Judetean si prinzi totul verde. Daca pleci din Calea Sagului, daca prinzi verde la primul semafor de pe Liviu Rebreanu mergi pe verde, tot asa, in 4 minute pana la AEM. Pe aceste trasee se faceau inainte cam 20 de minute, depinde cum prindeai. Pe Liviu Rebreanu e 60 km/h viteza de unda verde, dar intotdeauna unda verde se pune cu ceva mai jos decat viteza legala. Viteza legala e 70, dar unda verde e la 60, deci te duci cu 60 la ora, plus sau minus 5 km, si prinzi unda verde„, este convins primarul Nicolae Robu.
Primarul spune ca pana in toamna, pe toate iesirile din Timisoara sa fie unda verde
„Pe Circumvalatiunii vrem sa facem acelasi lucru. Sa avem cu predilectie unda verde pe sensurile de iesire din oras, asta e primul pas, dupa care o sa facem si pe intrare atat cate se poate, pentru ca daca ai un sens spre iesire, altul spre oras si legatura intre ele, n-o mai pot face completa unda verde. Si pe Torontalului vom face, pe toate iesirile din oras vom face, e in lucru asta. Anul acesta, in doua luni presupun, toate iesirile vor fi pe unda verde„, a precizat Nicolae Robu in INTERVIURILE TIMISOAREI.
Unda verde de la Dumbravita pana la Spitalul Judetean Timisoara
Edilul sustine in continuare ca reglajele la sistemul de trafic management sunt de durata. Aceasta in conditiile in care in octombrie se implinesc 2 ani de la inaugurarea lui.
„Trebuie avuta rabdare pentru ca eu am vazut o declaratie a celor din Los Angeles si mi-am dat seama ca nu e de joaca. Nu aveam experienta. Reglezi intr-un loc si apar efecte ce nu le poti previziona in alt punct. Si este extraordinar de multa bibileala, lucru la nivel de secunde. Ai dat 2 secunde intr-un loc si perturbi in alt loc, daca nu dai bine. Vrem pe arterele principale sa functioneze sistemul pe unda verde, asta vreau eu, si nu in regimul adaptiv. Regimu adaptiv da o eficienta sporita, dar enerveaza.
Stiti care e dorinta mea pe unda verde? De cand ai intrat in Timisoara, venit de pe autostrada, dinspre Dumbravita, si pana la Judetean sa prinzi verde. Asta vreau sa facem in perioada urmatoare si va fi spectaculos„, mai spune primarul Timisoarei.
Cat despre cozile de masini dintr-o gramada de locuri din Timisoara, in ciuda undelor verzi de care vorbeste, dar nu le prea vedem, Nicolae Robu sustine ca doar pasajele ne vor salva.
„Anumite cozi mai raman ca asta e capacitatea orasului. Mai mult decat am facut la Pasajul Jiul… numai daca il largeam la 6 benzi, trei pe sens. Dar nu puteam. Degeaba faceam pasajul pe 6 benzi, se gatuia dupa-aceea. Aici iti trebuie un complex de masuri. Eu am spus-o in repetate randuri. In momentul in care rezolvi problemele intr-un loc, daca nu abordezi lucrurile sistemic, constati ca traficul se gatuie in alt punct. Si, per ansamblu, tu castigi fluiditate pe anumite distante, dar de la un punct extrem la altul al orasului tot ajungi la gatuire. Noi mai avem extrem de multe de facut. Eu am spus-o ca, daca 50 de ani nu s-a facut niciun pod peste Bega, niciun pasaj pe sub calea ferata, niciun nou drum, normal ca acum… cand norul de masini e de 1000 de ori mai mare fata de acum 50 de ani… Oricum, solutia sunt in continuare pasajele. Eu stiu ca voi ramane cu aceasta eticheta Robu-pasaj, pentru ca lumea zice ca am un fix, si sub si peste. Vom face, si astept in vara asta sa vina proiectul, care va avea impact tocmai in zona Circumvalatiunii, un subpasaj din parcarea de la Iulius Mall din zona care va tine de Openville pana pe Circumvalatiunii. Piata Consiliul Europei va fi cu totul altfel fata de cum este acum. Acum se lucreaza la studiul de fezabilitate si vedem pe ce varianta vom merge. Sunt mai multe variante in discutie. Varianta 1, o legatura bidirectionala, dublu sens, din parcarea de la Openville si pana pe Circumvalatiunii, si asta ar ajuta fantastic. Alta varianta, asta in 2 sensuri plus o conexiune intr-un sens dar si pe Torontalului, in plus fata de dublu sens cu Circumvalatiunii. Alta varianta, dublu sens cu Circumvalatiunii si un sens pe Calea Aradului, si mai e si cea mai complexa, dar tot fezabila, cu sanse mari sa fie cea mai buna, dublu sens parcare Mall pana in Circumvalatiunii si apoi o iesire pe Torontalului si una pe Aradului, dar intr-un singur sens, pentru scoaterea masinilor din oras. Si ultima varianta este cu dublu sens si pe celelalte, dar asta inseamna pasaj subteran pe doua niveluri, ceea ce in Romania din cate stiu eu, nu s-a facut, si probabil costa prea mult, dar e in analiza„, sustine primarul Nicolae Robu.
Pareri
Solutii pt trafic, Pasaj Solventul si pod peste Bega care sa lege Dambovita de Bogdanesti plus inca vreo 6-7 pasaje si vreo 3 poduri peste Bega
Timisoara are 2 pasaje subterane (Flora si Michelangelo) si ambele au probleme cu apa freatica, Jiul si Popa Sapca sunt doar treceri usor adancite pe sub calea ferata, deasemenea cu probleme. Si deodata vine omul nostru cu „marea idee”: pasaj subteran pe doua nivele. Pur si simplu nu mai am cuvinte.
Daca ai verde in punctele indicate si orasul este gol, poate reusesti sa obtii timpii indicati de primarele urbei.
Oricum, nenea Google spune ca timpul Calea Sagului–AEM este de circa 8 minute, in conditii acceptabile de trafic.
Dar cine-i Google asta sa se puna cu primerele nostru?
„Daca ai verde si esti in primele 10 masini la Punctele Cardinale”… zice nea’ primarul. La inaugurarea strazii Popa Sapca pomenea de 1500 masini / banda. La doua benzi pe sens si 50% verde/ 50% rosu rezulta 100 masini la un „verde”. 10 au noroc, restul prind rosu la Conti. Din nou 10 au noroc, acum cu 2 minute intarziere, si tot asa. Deci daca treci ultimul la Cardinale prinzi „unda rosie” pana la Judetean.
Si mai termina odata cu „de 50 de ani nu s-a facut nimic”. In anul 2001 Pasajul Popa Sapca nu ducea niciunde, avea deschidere spre Demetriade, o strada putin circulata, accesul spre Lipovei nu exista din cauza antenelor de radio. A fost o vreme cand Take Ionescu era o strada linistita si pietruita, trafic aproape 0 si multa iarba, In anii 70 Rebreanu nvea pamant pe mijloc, trafic local, tramvai ioc. Bv. Bratianu a aparut in 1972, inainte era parc iar Michelangelo avea doar o pasarela pietonala de lemn, si pot sa va mai spun multe. Lumea n-a inceput cu Robu iar in Timisoara nu a inceput civilizatia si progresul odata cu moda vopsirii parului la primari.
Ce nu zice „nea primarul” sunt următoarele poți avea verde dar dacă în fața ta sunt 9 idioți care nu știu și nici nu-i interesează ce este unda verde ai toate șansele să se transforme în undă roșie. Acest sistem nu va funcționa în România niciodată pentru simplul fapt că românul s-a născut defect și în ultimii 30 de ani în loc să se civilizeze s-a prostit total.
Pentru Timișoara există doar o soluție : prioritatea străzilor după cât de intens este traficul.
Pentru băieții deștepți și pentru Robu dau exemplu unui oraș din Austria.
La fiecare intersecție semaforizată există o tablă pe care scrie: inaintați până la linie, circulație dirijată de senzori. Asta înseamnă că cel de pe strada secundară va ajunge în intersecție la culoarea roșie va aștepta 90 de secunde s-au până când în spatele lui mai vin încă 3-4 mașini după trecerea lor semaforul devine automat roșu și cei de pe artera principală au liber 3-4-5 minute dar ma tem ca pentru un psd-ist ca tie este prea greu să înțelegi.
Acum la bulevarde, străzi și pasaje pe care le-ai enumerat acestea sunt de pe timpul AUSTRO UNGARIEI inteligentule românii chiar nu au făcut nimic pentru Timișoara nu 50 de ani cum a spus „vopsitul” cum vouă psd-iștilor il dezmerdați sunt 75 de ani timp in care orice văduvă din Austria ar fi făcut mai mult decât cel mai bun primar român.
Sigur civilizația n- a început cu vopsirea părului dar mă tem că s-a terminat cu apariția speciei voastre care faceți parte din gașca lui ALI BABA DE TELEORMAN și nu ați făcut nimic pentru acest oraș. Robu are multe bube-n cap și poate nu este primarul pe care îl merită Timișoara dar este cu siguranță cel mai bun primar pe care la avut acest oraș în ultimii 70 de ani. Nu sunt fan Robu și nici nu l-am votat niciodată dar să nu recunoști că este de departe primarul care s-a implicat cel mai mult în ultimii 28 de ani în dezvoltarea orașului ori esti psd-ist ori esti ful idiot ori amândouă.
Amice, esti amuzant, in primul rand pentru pseudonim: Daddy Ego! Despre toti zici ca sunt „idioti”, ca „românul s-a născut defect și în ultimii 30 de ani în loc să se civilizeze s-a prostit total”. Esti roman? Atunci vorbeste in nume propriu! E interesant cum categoria ta antenista imparte lumea in „pentru” conducatorul iubit si impotriva. Cetatean simplu nu poti fi in tara asta, dupa tine numai unul e destept in oras. Daca nu sunt de acord cu ce face Robu, sunt
psd-ist sau teleormanist. Cand eram impotriva guvernului Ponta am fost facut „basist”. Si asa, pentru informarea ta: semafoare cu senzor in asfalt au fost in Timisoara din anii ’90, cel mai celebru la Pasajul jiul, venind dinspre Gara, adapta verdele in functie de trafic. Apoi a venit intelijentul tau primar cu semafoarele lui haotice si n-a mai auzit de senzori, probabil prea ocupat cu metrouri si vapoare. Traiasca cel mai bun primar din ultimii 75 de ani in frunte cu prietenii lui geniali!