Daca maine ninge, n-are cine sa curete drumurile nationale din judet. Directia de Drumuri inca nu a semnat contractele pentru deszapezire

TIMISOARA. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara nu a stabilit nici pana acum, la jumatatea lui noiembrie, firma care sa se ocupe de deszapezirea drumurilor nationale din judetul Timis. Daca in noaptea aceasta ar ninge zdravan, joi dimineata DN-urile  ar fi impracticabile, iar traficul paralizat pe drumurile nationale.

Potrivit prefectului de Timis, de deszapezirea drumurilor nationale ar trebui sa se ocupe o firma contractata de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara. Reprezentantii DRDP n-au semnat insa contractul cu aceasta firma, asa ca la o cadere mai mare de zapada, soferii nu vor putea circula cu masinile pe cele 15 drumuri nationale care strabat Timisul.

Contactati de www.opiniatimisoarei.ro, sefii de la Directia de Comunicare a Companiei Nationale de Drumuri ne-au raspuns ca nu pot oferi detalii si ca inca se lucreaza… la un material de presa de… informare.

„Acum inca nu oferim detalii, lucram la material pana se aduna informatiile din toata tara”, ne-a transmis Claudia Buzatu, sefa Directiei. La nivel local, sefii DRDP nu obisnuiesc sa ofere raspunsuri mass-mediei, pentru informarea timisenilor, pana nu primesc aprobare de la Bucuresti.

In ceea ce priveste celelalte drumuri din judet si din Timisoara, intr-o centralizare prezentata de prefectul de Timis, Eugen Dogariu, se pare ca firmele care se ocupa de deszapezire s-au pregatit pentru venirea iernii.

Pe drumurile nationale au fost stabilite 13 baze de deszapezire ale Directiei de Drumuri, insa nu se stie momentan ce muncitori ar trebui sa stea acolo. „Contractul se semneaza zilele acestea din cate am inteles”, ne-a spus prefectul.

Cat despre drumurile judetene, acestea sunt impartite in 6 sectoare, de care se ocupa 5 societati comerciale, iar la Timisoara sunt tot 6 sectoare: 4 ale Retim si 2 ale Societatii de Drumuri Municipale.

„Exista 139 de utilaje de interventie pe drumurile nationale, 59 pentru drumurile judetene si 80 de utilaje de interventie in Timisoara. Acestea nu sunt numai acele camioane cu lama, ci si buldoexcavatoare si tot ceea ce inseamna utilaj cu care se intervine. Stocurile asigurate pentru primele interventii sunt asigurate, urmand ca in functie de starea vremii sa se aprovizioneze firmele. Vorbim de mii de tone de sare, nisip si clorura de calciu”, a spus Eugen Dogariu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.