TIMISOARA. In urma cu multi ani s-a lansat ideea amenajarii unei piste de canotaj profesioniste pe lacul de la Surduc, dar totul a ramas si pana in zilele noastre la stadiul de plan. Acum Primaria se arata brusc interesata sa amenajeze asa ceva la Timisoara, dupa ce odata cu introducerea transportului cu vaporase, sportivii au cam fost alungati de pe canal.
Anuntul a fost facut vineri de primarul Timisoarei, care a prezentat si o plansa. Pentru ca deocamdata este doar o… viziune.
„Vizavi de port vom face o pista de canotaj, o pista olimpica. Nu stiu cat o sa fie, circa 2 km, dar nu intram in detalii tehnice, pentru ca de asta se ocupa specialistii. Aici vor veni schimbari spectaculoase. Eu lucrez in cadrul unei viziuni… S-a discutat la un moment dat sa se faca la Surduc, dar se va face aici, la Timisoara. Timisoara va fi un loc unde se vor organiza mari competitiie de canotaj. Si cand spunem ca facem, facem. Nu putem sa facem anul asta, facem la anul. Vom gasi finantari„, a declarat primarul Timisoarei.
Pista ar urma sa fie amenajata in dreptul fostei platforme chimice Solventul si ar trebui sa aiba dimensiuni olimpice, ajungand pana la 2 kilometri.
Aici ar trebui, de asemenea, create toate facilitatile necesare sportivilor care se vor pregati pentru viitoarele intreceri interne si internationale.
Pana la aparitia pistei, sportivii de la cluburile ce au sectii de canotaj in Timisoara se vor antrena tot pe raul Bega. In anii trecuti, la Timisoara au fost organizate pe Bega campionatele nationale de canotaj la juniori si seniori. Sportivii plecau din zona Fabricii de zahar, iar sosirea era programata in spatele Catedralei Mitropolitane.
Daca in sezoanele trecute campionatele nationale de fond erau programate la Timisoara in luna aprilie, pandemia a schimbat programul, iar in 2020 Federatia Romana de Canotaj va organiza competitiile in perioada 11-14 noiembrie, conform calendarului afisat pe site-ul oficial.
Foto: badgerfarms.com
Pareri
Recomand celor care vor face studiul de fezabilitate si vor sa vada cum arata o astfel de pista sa mearga pana la Szeged (HU) (120 km 2 ore cu masina) unde exista o astfel de pista atestata pentru competitii internationale/mondiale. Sa intrebe si de unde vine apa, ptc la Timisoara va trebui rezolvata si aceasta problema. Apoi cum se va face intretinerea, ptca sa nu devina o balta.
Recomand celor care vor face studiul de fezabilitate sa incaseze cat mai multi bani pe hartii si sa dea cota la partid (cum s-a stabilit), pentru ca pista aia nu se va face in urmatoriii 100 de ani.
De altfel, la cate studii de fezabilitate fanteziste plateste Timisoara, nu-i de mirare sa nici nu mai existe pana atunci….
Noapte buna copii.
Sunt prea mandrii sa fie capabili de asa ceva. Exista vreun vecin cu care ne intelegem ?
Toată lungimea, măsurată pe mal a platformei Solventul, pe la strada Nufărul până la Podul Modoș nu are decât 953m. Unde va fi amplasată totuși pista de 2000m, că nu înțeleg!?
Va fi subterana,langa linia de metrou ce merge la aeroport
Toată lungimea, măsurată pe mal a platformei Solventul, de la strada Nufărul până la Podul Modoș nu are decât 953m. Unde va fi amplasată totuși pista de 2000m, că nu înțeleg!?
Nu e nimic de înțeles aici pentru că nu va fi nimic. Încă o inepție robuliană, campanie electorală , idei fără nicio noimă, vorbe aruncate în vânt. Sper să mu aruncăm din nou banii pe un studiu de prefezabilitate, apoi unul de fezabilitate, care oricum nu vor avea viitor.
o fi considerat amândouă maluti cine știe
o fi considerat amândouă maluri cine știe
Nu mai cititi asemenea minciuni., Robu minte in absolut orice spune.Si cand respira minte,.
Nu este in stare sa repare cele trei parcuri din spatele Postei Mari de luni de zile, nu are bani, dar arunca tiribombe din astea,
Mincinosul mincinosilor!
Ha,ha,ha….Bunaaaaaa……….E un mascarici.Dar e si primar.Ales!
Da maimuțe oparite, se poate face orice, dacă ai bani. Lucrurile mari, nu sunt pentru oamenii mici. Oameni ca voi, pot cel mult cânta într-un cor, al unei foste secretare, care nu a făcut în viața ,,ei” mai mult decât să care mapa și să-i facă cafea lui Köhler. În prostia tipic românească, cu care sunteți înzestrați, credeți că dacă Witz Fritz are pașaport german, este îndeajuns să fie primar. Dacă ar fi avut ceva în tărtăcuță astăzi era în parlamentul Germaniei, nu se transforma intr-un politruc mediocru, pe meleagurile mioritice.
Canotajul timsorean a fost sugrumat cand s-au pus vaporasele pe Bega. La ora respectiva un singur om dorea acele vaporase. Acelasi om vine acum cu idea de a face bazin (=pista, daca va place) olimpic pentru canotaj. Acelasi om care nu are bani sa plateasca gazul pentru Colterm si apoi plateste penalizari. Acelasi om care ne promite de ani de zile stadioane, sali polivalente, bazine de inot, baze sportive in toate cartierele. Asta ca sa raman doar in domeniul promisiunilor sportive.
In prima faza va fi accesibila aceasta Pista de Canotaj in forma HOLOGRAMA,apoi se va proiecta un Bord si va fi ca si la Pilotii de avioane – aici insa se va proiecta pe un ecran 3 D si sportivii cu ochelarii speciali vor trage la RAME….am un prieten care cand bea mai mult vrea sa isi cumpere un costum special cu care poate sari din avion,poate merge pe sub apa si pe sub pamant – a zis ca e scump dar il ia in Rate…propun si o Partie de SCHI aferenta Pistei de Canotaj
Se suprapune peste centura N-V a Timisoarei. :))
Nui bai.Face pista suspendata peste centura si peste portul turistic(care port ?)
Fix pe-acolo va fi jonctiunea centurii de sud cu centura de est.
Iar langa – pista de canotaj și port turistic. In liniste și pace 🙂
1. Amenajari suplimentare: (1) pod peste Bega la unul din capetele pistei (2) parcare pentru mmasini (3) hangare ptr barci caiac-canoe, skif, garderobe, sala de incalzire, … si toate cu utilitatile racordate. …
2. In anii 1950 – 1970 (parca) Timisoara a avut foarte multi campioni national la juniori (unii mai sunt in viata si ar putea povesti multe), antrenori renumiti (amintesc doar pe unul din domniile lor prof. Willemsz) care au fost si CD la Politehnica.
Nu înțeleg, in București sunt sute de ha de lacuri, la Constanța la fel, de ce trebuie ca o astfel de pista sa fie făcută aici, la Timișoara!? Loturile veneau la pregătiri pe Bega pentru faptul că aici venea primăvara mai devreme, dar acum cu încălzirea globala nu cred că mai este valabil acest motiv.