Daca simti asta la dus, ai 24 de ore sa ajungi la medic. Avertismentul doctorilor din Timisoara!

TIMISOARA. E sezonul ei, este periculoasa si ataca din iarba. Au simtit-o pe pielea lor zeci de timisoreni care au ajuns la spital, in ultima saptamana.

CITESTE SI: Dealul care o ia la vale peste Autostrada in Timis, de neoprit! Unde s-a ridicat cu 1 metru marginea soselei de mare viteza? 

La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, oamenii au facut coada dupa ce au descoperit ca au fost muscati de capuse.

„Din data de 1 mai pana acum am avut 31 de cazuri. Nu au fost cu boala Lyme, au fost doar cu intepatura de capusa si au venit pentru profilaxie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara.

Avand in vedere ca in aceasta perioada mai toata lumea iese la iarba verde, medicii recomanda ca, odata ajunsi acasa, atunci cand fac dus, oamenii sa se controleze, iar daca observa ca au fost muscati de capuse, sa mearga de urgenta la spital, si nu sa incerce sa le indeparteze singuri, pentru ca e riscant.

CITESTE SI: Probleme cu pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata la Timisoara! Ce nu merge? VIDEO cu proiectul!  

„Capusele nu se scot foarte usor, iar daca sunt rupte, risca sa ramana capul in tegument. Daca este scoasa de pe tegument mai repede de 24-72 de ore de la muscatura, in functie de marimea capusei, ele nu apuca sa elimine acea substanta, chiar daca sunt contaminate. Nu toate capusele sunt contaminate, insa daca sunt contaminate, inainte de 24 de ore nu pot sa elimine substanta. Ideal ar fi ca, daca ai fost la iarba verde, seara, cand faci un dus, sa te controlezi, dai cu mana pe piele si vezi daca simti ceva, mergi la medic sa ceri ajutorul. Asa e cel mai bine”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Virgil Musta.

CITESTE SI: Timisoara, dragostea mea! A fost odata, ca niciodata, un oras de poveste! Un FILM plin de emotie, ce rascoleste amintiri de nesters

Muscatura de capusa este nedureroasa, insa, odata ce aceasta patrunde in piele, apar simptome de slabiciune fizica, musculara, in cazuri rare chiar paralizie, simptome care dispar imediat ce capusa este inlaturata. Ce se observa cu ochiul liber este inrosirea locala, iar de regula pata rosie este si intarita, mancarime si senzatie de arsura. Ignorata, muscatura poate da stare de febra, amorteala si slabiciune, umflarea articulatiilor insotita de durere, greata si varsaturi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa nu le scoateti acasa pentru ca e gratis! Fac astia bani de pe fraieri..

    • muscatura de capusa e urgenta medicala. nu costa mai mult decat banii pe care oricum ii dai.

  2. Scoate-ti tu acasa daca stii sigur ca o scoti bine! Chiar nimeni nu te obliga sa mergi cu „fraierii” la spital. Si nu stiu ce platesti la V. Babes daca mergi sa iti scoata o capusa.

  3. Exista o penseta speciala O’Tom tick remover
    Costa pe la 20 Ron 2 buc
    Se scot simplu prin rasucire- youtube

  4. 1. Spray de muste le ea si cade singura.
    2. Cam la un milimetru de ea, trebuie tinut un ac inrosit la bricheta. Pleaca singura.
    3. Ele iubesc fosforul. Iei un bat de chibrit il umezesti cu saliva si il tii langa ea. Va lasa pielea si se va urca pe el.

    Sper ca am fost de folos !!

  5. Referitor la punctul 3:

    Daca chiar iubesc fosforul, e totaL INUTIL sa folosesti un bat de chibrit.
    Fosforul la chibrite este pe cutie, nu pe bat.

    Nu mai raspanditi prostii!

  6. Nu mai inteleg, mai functioneaza asa-zisul spital (mai degraba groapa de gunoi) de boli infectioase V. Babes??
    Parca nu mai puteau primi pacienti noi pt ca nu mai au fonduri.