De ce la Cluj se poate, dar la Timisoara NU? Mesajul lui Nicolae Robu pentru timisoreni de ziua orasului!

TIMISOARA. Timisorenii sa aiba parte de sanatate, mult noroc si impliniri! Asta le doreste Nicolae Robu tuturor celor care locuiesc in capitala Banatului. Pentru anul viitor, de ziua orasului, le promite un spectacol si mai mare, in tot centrul istoric.

„Cu ocazia Zile Timisoarei, de 3 august, le urez tuturor timisorenilor La multi ani, multa sanatate, mult noroc, impliniri in toate aspiratiile lor de bine si cat mai multe bucurii. Vreau sa ii asigur ca administratia pe care o conduc va continua sa munceasca enorm pentru ca orasul nostru sa se schimbe radical in bine, sa devina si mai frumos, si mai functional, astfel incat sa ne faca o si mai mare placere sa traim in el. Fara indoiala in acest an vom finaliza toate lucrarile din centrul istoric si o parte din evenimentele dedicate Zilei Timisoarei se vor desfasura cu certitudine in centrul istoric, in Piata Libertatii, in Piata Unirii”, a declarat edilul-sef.

Intaiul gospodar al orasului sustine ca vom avea artisti „mai de renume” la Timisoara, pe viitor, insa nu ne putem compara cu Cluj-Napoca, de exemplu, unde weekendul trecut s-a desfasurat prima editie a Festivalului Untold, sustinut si de municipalitatea clujeana, un eveniment de o amploare impresionanta.

De ce la Cluj se poate si la Timisoara nu? Ne explica tot primarul Nicolae Robu, care a tinut sa aminteasca de festivalul clujean fara sa fie rugat sa faca vreo comparatie intre cele doua orase.

De vina sunt, evident, agentii economici, care nu vin la primarie sa traga autoritatile locale de maneca… Aceasta cu toate ca nu ar avea unde sa organizeze un eveniment mare. Si la Timisoara ar putea canta trupe mari si artisti de renume, daca ar avea unde… Stadion destinat pentru concerte mari n-avem, sala polivalenta nici atat.

„Vom ajunge sa avem si artisti mai de renume. Desigur, in limitele alocarilor bugetare pe care ni le vom putea permite. Noi am avut o anumita prioritizare a folosirii banilor, am pus accentul numarul 1 pe dezvoltarea infrastructurii urbei noastre – si cred ca se vede in oras ce transformari in bine au avut loc – si apoi pe suplimentarea bugetului pentru cultura, de 4 – 5 ori fata de cat era inainte. Aceste evenimente cultural-artistice, cu invitati de marca, sunt cositisitoare si mi-ar placea ca alaturi de municipalitate sa vina si agentii economici, asa cum se intampla, spre exemplu, la Cluj. Acolo, pe un proiect care a valorat milioane de euro contributia municipalitatii a fost de sub 10%: 400.000 de euro. In Timisoara, din pacate, tot ce se intampla este sustinut numai si numai de municipalitate, cu mici exceptii, cand ni se alatura si agentii economici, dar cu sume mici”, a declarat Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Pana una alta, municipalitatea aduce sa concerteze trupe ca 3 Sud Est, Vunk, Anastasia Sandu, Inna, Smiley, Antonia sau Alina Eremia. Am avut si un concert HIM, in Parcul Rozelor…

CITESTE SI: La Multi Ani, Timisoara! La Multi Ani, timisoreni, oriunde v-ati afla!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cu parerea de rau o zis, Timisoara e un oras atata de fain, dar nu poate concura cu Cluj-Napoca! Clujul este un centru universitar, Clujul este un furnicar de straini si Clujul chiar face anumite evenimente MEMORABILE – Electric Castle, Untold Festival, etc, etc 😉 Iar la capitolul infrastructura, este deja un aeroport international, 1 stadion si o sala polivalenta la nivel european, enorm de multe strazi in curs de finalizare ( dec 2015). Si la candidatura pentru Capitala Culturala Europeana tot Cluj-Napoca este favorit, mai ales dupa aceste evenimente organizate cu brio 😉

  2. Trebuie sa recunoastem : Clujul este peste Timisoara. Bravo lor !

    • Prea general! La ce? Cifre?

  3. Sunt clujean si ma bucur ca se intampla atatea evenimente aici, dar nu uitati, Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din tara. Aveti atata istorie care respira prin cladirile extraordinare. Daca as avea bani vi le-as cumpara pe toate 🙂 Si mai aveti ceva, multa drgoste pe care o daruiti cu pasiune.

    • @nelloti drept e, avem o istorie foarte bogata, da’ actualul primar n-o cunoaste, asa ca e absolut chitit sa distruga tot ce aduce aminte de istoria si de traditia timisoreana.

      @Banatule colt da rai daca ai sa studiezi anuarul statistic al Romaniei, pe parcursul anilor, ai sa vezi ca Timisoara n-a fost vitregita de fonduri doar in 2000-2004, ci in fiecare am din 1990 incoace, indiferent ce partid a fost la guvernare. (Nu-s convins, da’ parca la un moment dat date edificatoare erau disponibile si online, pe site-ul INS.)

      Nici Nastase nici Boc n-au alocat bani mai putini pentru investitii la Timisoara. In fapt, ca procent dintre banii care s-au dus la bugetul central si cei care s-au intors, Timisoara a fost cvasi-constant pe ultimele trei locuri in clasamentul tuturor judetelor din tara, pana la vremea la care am mai urmarit io problema.

  4. Si Clujul este spart de catre lucrari, insa nu sunt deschise 20 de santiere concomitent ca in Timisoara. Si la Cluj sunt multi unguri, insa macar nu sunt romi ca in Timisoara.Si la Cluj exista primarie, insa este mai proactiva ca cea din Timisoara.
    Ceea ce este insa total diferit in Ardeal fata de Banat este faptul ca acolo nu se sufera de mania : eu sunt cel mai tare, uite ce pot face eu. Oamenii tac si fac , spre deosebire de cei care urla in Timisoara ca au pus coada la pruna.

  5. Mi se pare aberant sa tot comparam diverse orașe între ele. Un motiv ar fi faptul ca Timișoara e dezvolta intr-un anumit ritm, are anumite viziuni si perspective de promovare, procentul de investiții este destul de ridicat, apariția investitorilor duce la un Șomaj aproape inexistent. Singura diferența fata de Cluj o face perioada in care Timișoara a fost vitregita de niște fonduri pentru a se putea dezvolta asa cum trebuia. In perioada 2000-2004 Nastase nici nu se gândea sa aloce sumele meritate către acest minunat oraș. Oraș care prin contribuția sa la bugetul național susține regiuni defavorizate ale României. O alta perioada in care Timisoara a pierdut a fost guvernarea BOC care a pompat bani la Cluj, de aceea a fost ales primar acolo cand toată tara i-l ura. E foarte greu sa susții o tara întreaga si tu ca oraș sa nu Primești mai nimic, si totuși orașul rezista la un nivel pe care unii cu frustrarea lor spun ca nu ca si Clujul….nici nu e nevoie.

  6. Atonomia fiscala locala este antidotul pt ramanerea in urma. Lucru de care paralmentarii nostri desosebiti nici nu vor sa auda. Exista destule exemple in Europa in acest sens (provincii din nordul Italiei, Catalonia in Spania etc). Daca am avea aceasta autonomie fiscala, la centru nu ar mai putea imparti fondurile asa de usor catre clientela de partid ci ar trebui sa sustina clar dezvoltarea zonelor defavorizate! Actualul sistem favorizeaza ca banii stransi toti la Bucuresti sa fie impartiti discretionar catre zonele electorale de interes (momentan catre zone PSD in alti ani catre zone PDL etc) „uitand” cine e contribuitor mai important la economia nationala.

  7. Cred ca ar trebui sa multumim timisorenilor si clujenilor din trecut si din prezent ca Timisoara si Clujul sunt cu totul altceva decat Bucurestiul. S-o tinem tot asa !! 🙂

  8. ….si…eu zic sa inceapa cu schimbarea prezentatorului de la festival (penibil), si sa aduca muzica adevarata cu orchestra nu pe negative….si mai multa publicitate ….