De ce se infunda canalele Timisoarei in timpul ploilor mai zdravene si se produc inundatii?

TIMISOARA. O cadere de precipitatii de peste 40 l/mp in Timisoara se traduce prin strazi si subsoluri inundate, pasaje sub care se formeaza adevarate lacuri, trafic blocat si oameni nervosi.
Cele descrise mai sus se intamplau in urma cu o saptamana, din nou, in Timisoara, iar reprezentantii Aquatim vin cu explicatii, iar o buna parte din vina o poarta cetatenii.

Multi timisoreni nepasatori arunca in sistemul de canalizare prin chiuvete, wc sau chiar direct in canal gunoaie menajere solide, grasimi, substante chimice si chiar materiale de constructii.

Acestea formeaza depuneri pe peretii canalelor si pot forma obturari sau dopuri care impiedica evacuarea apelor uzate„, spun reprezentantii Aquatim.

Pentru imobilele care au subsoluri ce se pot inunda in cazul unor ploi abundente, specialistii Aquatim recomanda montarea pe conducta de evacuare la canalizare, inainte de racordul stradal, a unei clapete de refulare.

In Timisoara, reteaua de canalizare functioneaza gravitational si colecteaza atat apele reziduale, cat si pe cele provenite din ploi, transportandu-le catre Statia de Epurare a apelor uzate a orasului. Apa epurata este deversata ulterior in raul Bega. Reteaua de canalizare are o lungime de aproximativ 500 km si este permanent verificata, intretinuta si, in caz de nevoie, reparata de catre echipele de interventie„, adauga reprezentantii societatii de apa canal.

CITESTE SI: Strazi si subsoluri inundate, masini si tramvaie blocate, dupa o ploaie torentiala, la Timisoara! FOTO si VIDEO!

Acestia reamintesc timisorenilor numarul de la dispeceratul non stop al Aquatim ce poate fi apelat in cazul blocarii scurgerilor de ape uzate:  0256 201 362.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oraşul e construit pe mlaştină…. restul sunt detalii… 🙂

  2. Ca s-au asfaltat atatea guri de canal sigur nu influenteaza cand ploua..de aceea nu se mentioneaza.

  3. Olanda e sub mare. restul sunt detalii!