TIMISOARA. Pentru absolvenții de liceu care acum pregătesc bacalaureatul, urmează cea mai importantă decizie: alegerea facultății. Opțiunile sunt multe, dar cei care aleg Universitatea Politehnica Timișoara știu ce fac și au luat cea mai înțeleaptă decizie. Pentru că aici se face carte serios, cei care își dau silința pot câștiga cele mai mari burse, au șansa de a face practica la cele mai faimoase companii, au la dispoziție cea mai modernă bibliotecă din țară, cea mai mare bază sportivă, locuri în cămine pentru toți solicitanții, iar la absolvire 96% dintre ei își găsesc un loc de muncă bine plătit, în specializarea pe care și-au dorit-o și au urmat-o. De altfel, 70% dintre studenții UPT nu sunt timișoreni, dar rămân aici după absolvire, orașul, cu o industrie în plin avânt, oferind cele mai avantajoase oportunități de carieră, în special tinerilor ingineri, din ce în ce mai căutați în societatea tot mai tehnologizată de azi.
Ca urmare a aprobării cifrelor de școlarizare pentru învățământul superior de către Ministerul Educației, Universitatea Politehnica Timișoara a repartizat numărul de locuri pe facultăți și domenii de licență. Astfel, UPT oferă, pentru admiterea 2021, la ciclul de licență, 2300 de locuri bugetate și 1044 de locuri cu taxă, în ușoară creștere față de anul trecut. Consiliul de Administrație al UPT a aprobat hotărârea privind repartizarea cifrei de școlarizare pentru studiile universitare de licență, disponibilă și pe pagina universității (www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.
În numărul total de locuri finanțate de la bugetul de stat sunt incluse 5 locuri destinate candidaților de etnie romă, 57 de locuri pentru tineri proveniți de la licee din mediul rural, 10 locuri pentru tinerii proveniți din sistemul de protecție socială și 5 locuri, finanțate din veniturile proprii ale UPT, pentru candidații sportivi de performanță. Menționăm, de asemenea, faptul că elevii care obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale sunt admiși la Universitatea Politehnica Timișoara fără concurs, direct cu media 10.
Universitatea Politehnica Timișoara Timișoara are încheiate parteneriate cu peste 400 de companii, cele mai mari din zonă, ceea ce înseamnă că studenții au șansa de a participa la internship-uri, multe dintre ele plătite, de a-și realiza lucrările de licență, iar la absolvire, să-și găsească ușor un loc de muncă bine plătit, conform specializării pe care au urmat-o. De asemenea, pe perioada studiilor, au ocazia de a beneficia de zecile de laboratoare amenajate în parteneriat cu respectivele companii.
UPT a susținut mereu sportul, iar ca dovadă are cea mai modernă bază sportivă studențească din țară, cu bazine de înot exterior și interior, terenuri de fotbal sintetice și cu iarbă, teren de baschet, patru terenuri de tenis, săli de sport, pistă de atletism, săli de forță, toate puse gratuit la dispoziția studenților.
Căminele studențești sunt modernizate, dotate cu conexiune la internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj, în timp ce restaurantele studențești ale UPT oferă un meniu variat, la prețuri subvenționate.
Nu în ultimul rând, merită amintite relațiile de colaborare și parteneriatele încheiate cu sute de universități de pe tot mapamondul, ceea ce se concretizează în vizite reciproce, burse în străinătate, schimburi de profesori și studenți, acordarea de diplome duble, parteneriate în cercetare etc.
Pareri
Nu înțeleg de loc ce „mesaj” vreți să transmiteți cu grafica asta. Că clădirea rectoratului (fostă Lloyd, btw) e Moțul Centrului Timișoarei? Bine, OK, dar unde e centrul? Ce văd grafica aia arată ca o … de cămilă în deșert.