Defilare inedita prin Timisoara, cu o masina lovita de tren si un ‘mort’ la volan. FOTO!

TIMISOARA. Scene incredibile in capitala Banatului! Timp de 4 ore, mai multi participanti la trafic au marsaluit in coloana pe strazile orasului, in spatele unei masini care ar fi fost lovita de tren. Este vorba despre o manifestare menita sa traga un semnal de alarma referitor la prevenirea accidentelor.

Automobilul a fost purtat pe o platforma, fiind urmat de piloti de raliu si politisti de la Serviciul Rutier. Cat timp s-a stat pe loc, la volanul masinii s-a aflat o soferita care a jucat rolul unui accidentat mortal.

„Am recurs la acest scenariu teribil pentru a le reaminti participantilor la trafic din Timisoara si din judet ca orice manevra care incalca legislatia rutiera poate provoca adevarate tragedii pe sosele. A conduce sub influenta alcoolului, a calca excesiv pedala de acceleratie sau a scrie mesaje de la volan sunt situatii de iresponsabilitate, prin care soferii isi pun viata in pericol. Speram ca aceasta actiune a fost corect inteleasa de comunitate si va avea efectul dorit: reducerea numarului de accidente grave, pentru ca numai impreuna putem sustine siguranta rutiera”, a declarat Madalin Chipirlin, presedintele Asociatiei Legal Drive, care a organizat manifestarea.

Defilarea „Timisoara Drive Safe” a inceput din parcarea aflata in apropierea sediului Inspectoratului Judetean de Politie si a urmat un traseu in mai multe cartiere din oras.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai bine ați fi mărșăluit pentru construirea de pasaje supra&subterane să nu se mai întâlnească auto cu trenul, așa cum au țările civilizate.

    • Foarte bine puntat Alex, Romania este deficitara in ceea ce priveste infrastuctura, mai ales la trecerile de nivel cu calea ferata.Dar sa nu uitam ca si alte tari au asemenea pasaje diferenta facandu-se prin faptul ca soferii chiar respecta semnalele luminoase si acustistice sau indicatorul STOP. Poate daca s-ar respecta si la noi ar fi mai putine accidente pana la realizarea pasajelor de care aminteai…

  2. …Masina „lovita de teren”?!!!!!….Poate masina „de teren”, lovita !!!!

  3. Nu cred ca infrastructura va schimba cu mult modul nostru de a conduce, ne lispseste educatia rutiera pe langa cea civica. Daca pe drum national se merge cu mult peste viteza legala pe autostrada ce sa mai zic..se merge cu 150-160 km/h plus depasiri pe banda de urgenta sau alte tampenii…