Delegatia Romaniei, care a participat la finala ClimateLaunchPad, s-a intors din Cipru

TIMISOARA. Delegatia Romaniei formata din Cristina Badulescu, coordonatorul Programului CLIMATE KIC din cadrul CCIAT, prof.univ.dr. Delia GLIGOR, Prodecan al Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor la Universitatea de Vest Timisoara si membru al juriului cat si cei trei finalisti ai competitiei nationale de la Timisoara, s-au intors de la Limassol (Cipru), unde in perioada 17-18 octombrie s-a desfasurat finala competitiei internationale de idei ClimateLaunchPad, cea mai mare competitie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice, cu scopul de a accelera inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon.

In calitate de unic partener oficial in Romania al Programului CLIMATE KIC, CCIAT a organizat si gazduit, la sediul sau, in data de 22 august 2017, finala nationala a competitiei ClimateLaunchPad. Dupa deliberare, juriul a desemnat cele trei echipe castigatoare ale Romaniei: Locul I – Teodor Vintila cu SWEET CIRCULAR REFINERY (proces de biorafinare a plantelor si zaharurilor prin care energia este transformata in diferite produse bio si produse biochimice ce pot fi folosite in diferite sectoare, in principal in domeniul energiei regenerabile prin biocombustibil); Locul II – Voicu Stanese cu PLANTONICA (gradina verticala cu tehnologie hidroponica ce poate fi monitorizata de la distanta, sistem dotat cu un ecran care afiseaza date despre procesul de cultivare, mesaje, stiri sau retete culinare care pot fi personalizate de catre utilizator) si Locul III – Razvan Andrei Vasiu cu BIOSHADE (un mix intre un perete verde si un sistem de protectie solara, destinat filtrarii radiatiilor solare si crearii unui ambient interior senzorial complex).

La Limassol au avut loc 6 semifinale si au fost sustinute 105 prezentari.
Juriul a acordat punctaje echipelor in functie de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de munca, impact social, impactul asupra schimbarilor climatice si calitatea prezentarilor. Conform acestor criterii, cele mai mai bune 15 echipe au ajuns in finala.

Castigatorii ClimateLaunchPad 2017 sunt: Locul I – Bio Alkanol Gel din Kenia, Locul II – MeduSOIL din Elvetia si Locul III – Vienna Textile Lab din Austria.

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro si respectiv 2.500 euro reprezinta prime investitii in business-ul lor.

Informatii suplimentare la tel. 0372-185286, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.