‘Democratia in criza’, in dezbatere la Timisoara

TIMISOARA. Problemele din democratiile europene vor fi discutate in aceste zile si la Timisoara in cadrul unei dezbateri, care face parte dintr-o serie inceputa in urma cu 2 ani.

CITESTE SI: Soferii, tinuti sub presiune de politisti la Timisoara si in judet. Agentii au facut prapad in trafic

La aceasta serie de dezbateri participa reprezentanti din 4 tari membre ale Uniunii Europene: Germania, Grecia, Bulgaria si Romania.

Discutiile au inceput inca din 2017, in Germania, in Luneburg, un oras de aproape 90.000 de locuitori. A doua sesiune de discutii a fost organizata anul trecut la Plevna, iar ultimele doua vor avea loc in acest an. Prima este programata marti, la Sala Revolutiei din Palatul Admninistrativ din Timisoara, iar ultima va fi organizata in luna septembrie in Grecia.

Invitati sunt toti cei care sunt interesati de aceasta tema, care au un punct de vedere, care vor sa fie facut public, pentru a avea o interconectivitate si interactivitate cu opinii din state in care probabil aceeasi criza este vazuta sub o alta forma. Cel putin la cele la care eu am participat, asta a fost una dintre concluzii. As spune ca sunt binevenite astfel de intalniri pentru ca se poat armoniza puncte de vedere despre aceleasi fenomene, gasindu-se un numitor comun prin evitarea interpretarilor specifice sau oarecum manipulatorii, dar nu luat in sensul peiorativ al cuvantului, ci din considerente strict de neinformare sau lipsa de informare in ansamblul ei„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Petru Ehegartner, consilier al Primarului Nicolae Robu.

La finalul seriei de dezbateri va fi intocmit si un raport, care va evidentia concluziile discutiilor.

Acest proiect isi propune sa traga, in urma acestor dezbateri, o concluzie care sa devina un raport public si sa se difuzeze in zonele in care aceste actiuni au avut loc. In Germania au participat atat parlamentari locali sau regionali, cum e situatia acolo, cat si doi europarlamentari. Cu siguranta, daca aceste concluzii vor avea o substanta care sa fie subiectul unor puncte de vedere care sa fie sustinute in Parlamentul European, raportul va fi transmis si europarlamentarilor„, a completat Petru Ehegartner.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. clovnul robu nu are nimic in comun cu democratia