Deputatul de Timis Catalin Tiuch vrea mai multi bani europeni pentru cultivatorii de vita de vie de la Recas

TIMIS. Recasul trebuie sa devina atractiv pentru investitori si turisti, iar pentru aceasta se cuvine sa primeasca mai multi bani europeni in exercitiul 2014-2020, sustine deputatul Colegiului 6, Catalin Tiuch. Acesta si-a exprimat speranta ca zonei deluroase a Timisului ii vor fi alocate mai multe fonduri UE pentru dezvoltare.

Initiativa locala exista – din partea Consiliului Judetean Timis, precum si din partea autoritatilor locale, dar trebuie stimulata in continuare, astfel incat numarul proiectelor cu finantare europeana care vor viza dezvoltarea zonei Recas sa fie mult mai mare. Afirm aceste lucruri intrucat zona Recas are potential turistic ridicat datorita spatiului deluros in care se afla, ceea ce determina zona sa fie potrivita pentru cresterea vitei de vie. Consider ca posibilitatile de valorificare a resurselor din aceasta zona, impreuna cu implementarea fondurilor structurale si de coeziune, ar contribui in mod real si eficient la atingerea obiectivelor de dezvolatre economica si sociala. As vrea sa adaug faptul ca dezvoltarea unei regiuni in ansamblul ei, contribuie la atingerea obiectivelor strategice de dezvoltare a Romaniei pana in 2020, si anume: cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca, cresterea nivelului investitiilor in dezvoltare, precum si reducerea numarului de cetateni amenintati de saracie„, sustine deputatul PSD de Timis Catalin Tiuch.

Parlamentarul, aflat la primul sau mandat in legislativul Romaniei, a reamintit ca, pentru perioada 2014-2020, Romaniei ii vor fi alocate in total aproximativ 28 de miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune si FEADR, din care 21 de miliarde de euro vor fi alocate programelor operationale finantate din fonduri structurale, iar 7.5 miliarde vor reveni Programului National de Dezvoltare Rurala.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.