Deputatul REPER Daniel Toda se pronunta ferm impotriva publicitatii la pacanele (P)

Săptămâna trecută, Senatul a aprobat proiectul de lege privind interzicerea reclamelor la jocurile de noroc în forma amendată în comisiile de specialitate. Forma adoptată de această cameră a Parlamentului va merge la Camera Deputaţilor care este forul decizional.

Politicienii sunt divizaţi în privinţa oportunităţii interzicerii publicităţii pentru acest viciu. Pe de o parte, sunt cei care susţin că, fără reclamă, această industrie înfloritoare care aduce bani la bugetul de stat ar intra în declin şi veniturile bugetare, evident, ar scădea. Tabăra adversă susţine că avem de-a face cu un viciu care nu trebuie promovat. Există şi opinia că jocurile de noroc ar trebui interzise.

Nu susţin măsuri care să limiteze exercitarea vreunor drepturi, nici măcar a viciilor: fiecare e liber să aleagă ce doreşte să facă cu viaţa şi banii săi, atât timp cât nu îi prejudiciază pe ceilalţi, bineînţeles. Dar nu pot fi de acord cu promovarea unor adicţii care creează drame şi distrug destine.” declară deputatul REPER de Timiş, Daniel Toda.

Într-un limbaj plastic, acesta consideră că “România pare o copie a Las Vegasului. La fiecare colţ întâlneşti agenţii de pariuri, săli de jocuri de noroc, reclame imense care te îmbie să îţi joci ultimii bani în online sau la ruletă în schimbul unor autoturisme sau excursii exotice. La televiziuni şi pe internet, mare parte din reclame sunt pentru aceleaşi plăceri vinovate. Sute de mii de persoane dependente de aceste jocuri îşi pierd şi banii pe care nu îi au în speranţa îmbogăţirii peste noapte.

Studiile făcute arată că, în România, avem 100.000 de prsoane dependente de jocurile de noroc. Psihologii consideră, însă, că numărul lor este mult mai mare fiindcă nu s-au făcut investigaţii serioase în privinţa acestei adicţii. Concluzia lor se bazează şi pe numărul tot mai mare de persoane care trec pragul cabinetelor de psihologie pentru a solicita sprijin în lupta cu acest viciu.

Avem persoane de toate vârstele care încearcă să se trateze de această dependenţă, însă cum să o facă atât timp cât sunt îmbiate să o continue la tot pasul şi la fiecare scrol pe telefon? Sălile de păcănele, mai ales în mediul rural, sunt populate de adolescenţi care speră ca simbolurile care se rotesc să se alinieze norocos şi să îi scoată din sărăcie. Am auzit chiar poziţii cinice, care explicau cât va pierde bugetul public dacă piaţa jocurilor de noroc îşi reduce cifra de afaceri. Ca şi cum statul nu ar trebui să pună pe primul loc cetăţenii săi, ci banii pe care îi colectează permiţând exacerbarea dependenţei românilor.” mai scrie deputatul Toda în susţinerea poziţiei sale.

Vom vedea ce vor decide deputaţii în privinţa jocurilor de noroc şi a publicităţii lor.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cata fermitate! Ce realizare!!!

  2. Domnu’ Toda, intreb pentru un prieten : CAM CATE PERSOANE DEPENDENTE DE MEDICAMENTE or fi in tara asta ???
    Ca si farmacii sint la fiecare colt de strada, iar publicitatea la : CUMPARATI MEDICAMENTE, o bate pe cea incriminata mai sus….
    Si mai lasati ipocrizia, ca statul pune baza doar pe banii pe care-i inghite si nu pe cetatean !!!! Saracia nu se datoreaza doar puturosilor, se datoreaza in primul rand statului care tine populatia saraca si indobitocita si permite ca o gramada de indivizi sa nu produca nimic si sa traiasca din furtisaguri si gainarii( nu ma refer la imbogatitii din ”afaceri” cu terenuri si imobiliare, nici la politicieni ; ei dau tunuri, nu maruntisuri)….asa ca, lasati va rog gargara !!!

  3. Cat noroc cu acesti cetateni vajnici care stau de paza democratiei prin sectiunile de comentarii ale ziarelor! In ce abis economic si social ar fi Romania fara acesti temerari, care vaneaza zi de zi orice derapaj, oricat de mic, al politicienilor, si ii aduc inapoi pe calea cea dreapta prin comentariile lor pline de intelepciune, ironie sau povete – dupa caz si dupa nevoie. Datoram secole de avans economic, social si psihologic acestor eroi, care parca ne transmit cu fiecare comentariu maret – nu trebuie sa mergeti la vot, noi aparam democratia si bunul mers la tarii!

    • @hop-si-eu, misto ironia…nu foarte fina, dar, misto.
      Nu intru in polemici cu tine, daca nu-ti convine poti sa ignori parerile scrise de unul sau altul(aici fac referire la mine) !!!!!