Derby-ul Romaniei la echitatie revine in Banat dupa 100 de ani. Spectacol total langa Timisoara

În urmă cu aproape 100 de ani, Școala de Cadeți a armatei Austro-Ungare a organizat pe actualul teren al Parcului Botanic din Timișoara proba de echitație “Calul de Arme”. O probă de complexă de dresaj și sărituri peste obstacole fixe, în care militarii își puneau în valoare caii. De atunci și până în prezent, în Banat, această disciplină a echitației a fost dată uitării.

Domeniul Herneacova și Federeația Ecvestră Română aduc din nou, în Banat, această competiție ecvestră unică în România.

Este un eveniment dedicat întregii familii, iubitorilor de natură, pasionaților de cai sau, pur și simplu, admiratorilor eleganței și adrenalinei.

Competiția este etapă de calificare pentru Campionatul Național de probă completă și se va desfăsura pe două terenuri.

În cadrul probei de Dresaj, fiecare pas și mișcare a cuplului cal-călăret sunt atent cântărite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului.

Coamele cailor sunt atent împletite, iar călăreții au o vestimentație pe măsură.

Echipa călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note, iar criteriile de departajare constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încrederea acordată călărețului.

În cazul calului se notează reacția acestuia la executarea comenzilor, iar în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției şi claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea, și armonia cuplului călăreț-cal.

În proba de cross, cea mai spectaculoasă, sportivii trebuie să sară peste bușteni, căruțe, ziduri şi baloți de paie, într-un traseu ce trebuie parcurs în viteză.

Derby-ul României la echitaţie se va desfăsura sâmbătă și duminică pe arenele Domeniului Herneacova, între orele 9.00 și 17.00, iar intrarea este liberă!

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.