Descindere intr-o piata din Timisoara! Cati speculanti cu marfa din supermarket sau depozite au fost prinsi?

TIMISOARA. Nu va mai fi picior de escroc in pietele din Timisoara, dau asigurari politistii locali. Agentii au pornit la vanatoare de speculanti care cumpara din supermarketuri, depozite ori din Piata de Gros legume si fructe si le revand pe post de produse din gospodaria proprie, tragandu-i pe sfoara pe timisoreni.

Politistii au descins in Piata Iosefin si au luat tarabele la puricat, incercand sa-i descopere pe cei care adusesera marfa de oriunde altundeva decat din gradina ori ferma proprie.

Imediat au descoperit primii 3 speculanti care detineau carnete de producator eliberate de Primariile Otelec, Tomnatic si Sanmihaiu Roman, dar care, pe langa marfa din productie proprie, revindeau cantitati mari de legume cumparate din Piata de Gros Timisoara.

piata-iosefin-2

Politistii locali i-au amendat cu cate 7500 lei fiecare. Alti doi comercianti care nu aveau afisate etichetele de produs au fost si ei sanctionati.

Politia Locala Timisoara spune ca va continua actiunile de acest fel in pietele din oras, fiind vizate atat aspecte care privesc etichetarea legumelor si fructelor expuse spre vanzare, pastrarea curateniei si respectarea normelor sanitar-veterinare, cat mai ales depistarea acelor comercianti care revand produse la preturi mai mari decat cel de achizitionare, sustinand ca sunt de fapt producatori.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. S-au amendat 3 ecscroci… Ridicol! De 26 de ani exista situatia asta pentru 99 la suta din marfa din piete!?

  2. Oameni buni, motivu pentru care pietele din toata tara is umplute de bisnitari e pentru ca producatorul de rand nu isi permite sa plateasca taxele pietii tot anul,mese pe zi mese pe luna si asa mai departe..el isi desfasoara activitatea 3/4 luni pe an in funcite de ce produse are in gospodarie.restul de 8/9 luni cine suporta cheltuiala meselor in piata daca nu bisnitarii ? cum poate o piata sa functioneze cu producatori adevarati daca acestia vin doar 3/4 luni pe an cu marfa lor de acasa? eu ca producator daca am o masa pe numele meu dupa ce termin de vanzare ce am in gospodarie renunt la masa din piata pt ca nu imi convine sa o platesc restu lunilor fara sa mi aduca nici un venit,si aici apar intermediarii care stau non stop la tarabe si cumpara si vand,e un sistem national.asa functioneaza toate pietele din tara nu doar iosefinu sau 700..printre ei sunt si producatorii de sezon de pe langa orase ,dar care la randu lor ca ssa supravietuiasca sistemului pe langa marfa lor de acasa apleaaza la en gross daca vor sa si mentina locul la taraba !!!