Descopera avantajele pompei de caldura aer-apa Energy Save in economisirea energiei

În căutarea performanței și a unui raport calitate-preț mai bun, s-a observat tendința de a înlocui sistemele de încălzire și răcire convenționale cu soluții mai moderne, așa cum sunt pompele de căldură aer-apă. Acestea pot înlocui cu succes o centrală termică pe gaz sau o centrală pe lemne. De asemenea, au devenit tot mai populare printre consumatori datorită modului facil de instalare și a faptului că nu impun condiții speciale de montaj și instalare.

Pompa de căldură aer-apă este un sistem de încălzire caracterizat de eficiență energetică și durabilitate. Principiul de funcționare a acestui sistem constă în transferul energiei termice dintr-un mediu în altul. Pompa extrage căldura din mediul exterior și o transferă în interior, prin intermediul unității externe. Căldura absorbită este utilizată pentru încălzirea casei și pentru apă caldă menajeră. Pompa aer-apă se pretează oricărui anotimp, deoarece e prevăzută cu un ciclu de funcționare reversibil, ceea ce înseamnă că asigură confort termic și vara prin răcirea spațiului.

Ce impact poate avea folosirea unei pompe de căldură aer-apă asupra costurilor de încălzire?

Unul dintre principalele motive pentru care pompa de căldură aer-apă este considerată a fi o soluție inteligentă de încălzire este acela că reduce semnificativ costurile de încălzire. Economia rezultă din utilizarea unei surse regenerabile gratuite – energia din aerul exterior pentru a produce căldură și pentru a asigura necesarul de apă caldă menajeră. Datorită eficienței energetice ridicate, se consideră că raportul calitate-preț al pompelor de căldură aer-apă este mai mult decât avantajos.

Modele de pompe de căldură aer-apă care asigură economii considerabile de energie

La capitolul încălzire, pe piață sunt disponibile foarte multe opțiuni. În materie de pompe de căldură aer-apă, se remarcă prin design și caracteristici noua serie V8 de pompe de căldură Energy Save – Suedia.

În continuare, vor fi prezentate pe scurt câteva modele:

AWC R32 V8 – seria monobloc: disponibilă în 6/9/12/15/19 kW, această pompă a fost proiectată pentru a reduce costurile la factura de energie și pentru a permite un control inteligent cu ajutorul smartphone-ului sau calculatorului. Cu o clasă energetică A++/+++, pompa are un design modern și elegant.

AWH R32 V8 – seria split: reducând costurile la factura de energie pe cale ecologică, această pompă de căldură aer-apă a fost concepută pentru a face față condițiilor de climat nordic și este prevăzută cu funcție automată de dezghețare. Pompa AWH R32 V8 vine în completarea sistemului de încălzire prezent în locuință și funcționează silențios, devenind astfel ideală pentru o casă modernă.

AWST V8 – seria split: transformând energia din exterior în căldură și apă caldă, această pompă de căldură are potențialul de a reduce consumul de energie cu până la 80%. Printre calitățile acestei pompe sunt controlul inteligent de la distanță prin smartphone sau tabletă și funcționarea silențioasă. Cantitatea rezervorului de apă caldă menajeră integrat este de 250 litri iar modulul interior mai are prevăzute și două vase de expansiune încorporate de 5 litri.

AWST V8 – seria monobloc: având capacitatea de a înlocui sau suplimenta sursa de căldură existentă în locuință, această pompă de căldură aer-apă poate fi controlată ușor de la distanță și asigură o temperatură interioară uniformă. Dacă locuința e prevăzută cu două sisteme sau zone distincte de încălzire, cum ar fi radiatoare și încălzire în pardoseală, AWST V8 permite setarea a două curbe de încălzire.

Noua serie de pompe căldură Energy Save – Suedia ES V8 beneficiază pentru următorii 10 ani de certificare KEYMARK

Această certificare este recunoscută în toate țările europene și este emisă de către Comitetul European pentru Standardizare (CEN). Pentru a obține certificarea KEYMARK, producătorii de pompe de căldură trebuie să respecte o serie de standarde și metode de testare definite de CEN. Pe lângă controlul producției din fabrică si a managementului calității, certificarea include și teste pentru durabilitate, performanță și siguranță, în conformitate cu standardele europene pentru pompe de căldură. De exemplu, pompele de căldură trebuie testate pentru a se asigura că se pot comporta eficient în condiții de temperatură scăzută.

Certificarea KEYMARK este valabilă 10 ani timp în care producătorii trebuie să mențină standardele de calitate pentru că această certificare poate fi oricând revocată în cazul în care auditorii KEYMARK stabilesc contrariul. În concluzie, certificarea KEYMARK pentru pompele de căldură este un standard european de calitate și siguranță, care ajută consumatorii să ia decizii informate în achiziționarea de produse de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere energetic în domeniul energiei regenerabile.

Sunt disponibile și componente pentru montajul acestor echipamente, cum ar fi suportul de montaj sau vana de deviere. Tot din gama Energy Save – Suedia fac parte și rezervoarele multifuncționale ES de 300 sau 500 litri care se pot conecta la diferite surse de energie.

În materie de soluții și echipamente de încălzire, Technova și-a extins portofoliul cu noile boilere Tower Grand Galmet – Polonia, care au fost proiectate pentru pompele de căldură și care beneficiază de o garanție de 5 ani.

În cazul pompelor din gama Energy Save, compresorul are o garanție de 5 ani, iar echipamentul de 3 ani.

Pentru mai multe detalii tehnice și pentru informații privind costurile pe proiect, te invităm în magazinele Technova pentru consultanță tehnică de specialitate și asistență în alegerea soluției ideale de încălzire cu pompele de căldură Energy Save: Magazinul Technova Timișoara, Str. Divizia 9 Cavalerie nr. 64, Hala 5.

Director Tehnic: Ing. Cristian Elena – Mobil: 0747 498 422

Șef Birou Ofertare: Ing. Cristian Kadar – Mobil: 0741 161 844

www.energy-save.ro

facebook.com/energysaveromania

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.