Descoperire importanta pentru Ortodoxie facuta in inima fostului Imperiu Otoman

Arheologii turci au facut o descoperire foarte importanta care ar putea schimba istoria Ortodoxiei. Acestia au descoperit in Capadoccia o biserica ortodoxa ingropata, care are pictate pe pereti fresce nemaintalnite in alt lacas de cult de acest rit.

Lacasul de cult a fost scos la lumina in timpul excavatiilor facute in orasul Nevsehir. Aici, specialistii au descoperit o asezare subterana, pe care au inclus-o intr-un proiect de cercetare denumit Nevsehir Castle Urban Transformation. Biserica identificata a fost sapata in piatra si se afla pozitionata in incinta unei fortificatii, care ocupa o suprafata de circa 360.000 de metri patrati, echivalentul a 11 cartiere din zona centrala a orasului Nevsehir.

Primarul Hasan Unver a declarat ca frescele descoperite in interiorul templului de rugaciune il infatiseaza pe Iisus Hristos urcand la cer, dar si Uciderea sufletelor pacatoase. „stim ca astfel de picturi nu au mai fost descoperite pana acum. Studiile preliminare au aratat ca biserica a fost construita in secolul al V-lea, fiind, pana in momentul de fata, cea mai mare dintre bazilicile istorice pe care le-am gasit in Capaddocia. Biserica a fost construita in spatiul subteran, fapt pentru care frescele s-au pastrat intr-o stare destul de buna”, a mentionat edilul turc.

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.