Despagubiri de peste 400.000 de euro de la CFR pentru o femeie careia trenul i-a retezat o mana, intr-un accident in Regionala Timisoara. Ce va aparea in toate garile din Romania

Peste 400.000 de euro este valoarea despagubirilor pe care trebuie sa le primeasca victima unui accident de tren produs din vina CFR, in 2014, in Gara Subcetate din Hunedoara, de pe raza Regionalei Timisoara. Judecatoria Hateg a dat sentinta in acest caz dupa mai bine de un an de termene.

Astfel, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a fost obligata sa plateasca o amenda de 1,2 milioane de lei pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. De asemenea, pentru victima accidentului, instanta a stabilit daune materiale in suma de 116.064,19 euro, respectv despagubiri morale in valoare de 300.000 de euro. CFR mai este obligata sa achite o prestatie lunara pentru perioada in care femeia nu a putut lucra, dar si contravaloarea tratamentelor medicale.

In plus, judecatorii de la Hateg au stabilit ca reprezentantii CFR sa afiseze sentinta de condamnare in toate garile din Romania pentru 3 luni.

Nenorocirea s-a petrecut in 14 septembrie 2014, in statia de cale ferata Subcetate, din judetul Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, „dupa ce s-a informat in prealabil in statie cu privire la linia la care urma sa soseasca trenul pe care il astepta, persoana vatamata s-a deplasat catre linia respectiva, traversand alte trei linii de cale ferata. Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, calatorii nu au vazut platforma pe care trebuiau sa astepte trenul, oprindu-se inainte de a ajunge la aceasta, intre doua linii de cale ferata. Femeia care a ajuns sa fie mutilata impreuna cu alte 6 persoane au fost surprinse de trecerea simultana a trenului de calatori pe care il asteptau, dar si a unuia de marfa pe alta linie si, din cauza curentilor de aer provocati, s-au dezechilibrat si au cazut la pamant. Femeia s-a prabusit cu bratul stang peste firul din dreapta al unei linii, astfel incat rotile trenului i-au trecut peste mana„.

CFR a fost acuzata de anchetatori ca nu a instalat in statia de cale ferata Subcetate indicatoare de orientare a calatorilor, astfel incat acestia sa poata identifica peroanele si platformele corespunzatoare fiecarei linii de cale ferata, asa cum compania era obligata.

Totodata, din probe a rezultat si faptul ca statia CF Subcetate nu detinea autorizatie de functionare si nu a luat masuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, functionand ilegal.

Detalii in informatiavj.ro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Demisia directorului de la cfr este absolut necesară.

  2. Domnu vasile, comentariul d-voatra e de un nivel intelectual inferior articolului. Dacă articolul vi se pare mediocru, noi ce să mai zicem după ce citim elecubratiile alea? Scrie clar care dintre cele trei societăti a platit despagubirea. Problema fiind alta, cfr este societate cu capital de stat, finantata de la stat, adica din taxe si impozite. Adica noi toti contribuabilii trebuie sa platim pentru inconpetenta crasa a decidentilor de la cfr. E clar?