Detoxifierea de toamna: alimente care fac minuni pentru sanatate fara sa fie nevoie sa suferi de foame

O detoxifiere nu presupune infometare. Nici o cura prelungita numai cu sucuri, ci o dieta echilibrata care sa includa multe legume in special in stare cruda, fructe proaspete si evitarea alimentelor procesate. De aceea, diversitatea de legume pe care ti le ofera toamna este o binecuvantare pentru corpul tau daca vrei sa-l ajuti sa functioneze bine.

Iata care sunt cele mai bune alimente de toamna care curata corpul de toxine:

1. Dovleacul
Este bogat in fibre si betacaroten care favorizeaza digestia si reda o stralucire aparte tenului.
Il gasesti la supermarket, dar si la piata la un pret bun. Chiar daca ai fost obisnuita doar cu dovleacul copt sau fiert simplu, trebuie sa stii ca il poti folosi in foarte multe combinatii, atat dulci cat si sarate.

Cum sa-l folosesti:

copt la cuptor si stropit cu miere de albine si scortisoara;
sub forma de piure in aluatul pentru briose si checuri;
fiert si pasat cu blenderul pentru a obtine o supa-crema delicioasa;
taiat cubulete, stropit cu ulei plus alte condimente (de exemplu chimen, coriandru, sare, piper) si lasat la cuptor;
in risotto;
in smoothie-uri impreuna cu banana, lapte, scortisoara si unt de arahide;
in budinci;
in tocanite.

2. Perele
Au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retentia apei, protejeaza inima de boli cardiovasculare si actioneaza ca un tonic asupra sistemului nervos. Ai toate motivele sa incluzi perele in dieta, cu atat mai mult cu cat contin si vitamine din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu si fosfor.

3. Sfecla rosie
Are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizand eliminarea toxinelor din corp. in plus, sfecla rosie combate anemia, iti protejeaza inima, stimuleaza activitatea creierului, imbunatateste tranzitul intestinal si combate depresia.

Citeste mai mult pe eva.ro

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.