A fost arhiplin la Noaptea Devoratorilor de Publicitate, eveniment organizat pentru a saptea oara la Timisoara, in fostul cinema Capitol. Invataceii sau specialistii in publicitate, ori simpli admiratori ai ingeniozitatii copywright-erilor au aplaudat si au ras mai multe ore la reclame de pe tot globul.
„Opinia Timisoarei” i-a ajutat pe cei peste 900 de spectatori sa ramana in forma peste noapte oferindu-le gratuit cafelute calde, cu ajutorul partenerului traditional, distribuitorul de cafea „Schmutzen„.
La ora 21.00, sala Filarmonicii „Banatul”, din fostul cinema Capitol, era aproape plina. Plasarea locurilor a fost o problema pentru cei care au avut bilete sau invitatii la balcon si la loje, nimeni dintre organizatori nefiind de fata pentru a-i indruma pe oameni catre locurile lor. Timisorenii s-au pregatit cu bauturi racoritoare, popcorn si nachos si au asteptat deschiderea show-ului publicitar.
Trupa Sensor a dat startul celei de-a 30-a editii a Noptii Devoratorilor de Publicitate, cu un spectacol ecologic, facut pe intuneric, doar la lumina brichetelor sau a materialelor reflectorizante.
Actorul Dragos Muscalu a fost gazda din acest an a editiei de la Timisoara. Horea Marc, reprezentantul MSA Events, organizatori ai evenimentului, a spus despre publicul din Timisoara ca este unul critic si care nu consuma orice reclama, la gramada. „Din acest motiv, este un public greu de multumit, e greu sa fii pe placul unui public rafinat”, a spus Marc, inainte de startul reclamelor.
Spectacolul a tinut pana la orele diminetii, show-ul fiind organizat in patru calupuri de spoturi, trei de cate o ora si jumatate si unul de o ora.
In total, au fost 5 ore si jumatate de reclame, intrerupte de pauze. Cele mai frecvente au fost spoturile la branduri de masini, dar nu au lipsit nici reclamele mai mult sau mai putin amuzante la detergenti, baterii, retele de telefonie, prezervative etc.
Organizatorii nu au uitat nici de controversata reclama germana in care este folosita imaginea lui Hitler, facand sex, pentru a arata ca SIDA este o crima in masa. Reclama a fost interzisa si a creat multe discutii la finele anului trecut. Printre calupuri au fost si cateva reclame romanesti.