Dezbatere publica la Primaria Timisoara privind comasarile liceelor pentru anul scolar viitor!

TIMISOARA. Colegiul Tehnic de Vest va fi comasat cu „Ion Mincu”, iar Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii cu Colegiul Tehnic „D. Leonida”, incepand cu anul scolar 2012/2013. Primaria Timisoara vrea sa asculte si vocile parintilor, de aceea va organiza o dezbatere publica.

Colegiul Tehnic de Vest (651 de elevi si 24 de clase, cu datorii de 167.347 lei la chirie, promovabilitate de 3,79% la Bacalaureat) comasat cu Colegiul Tehnic Ion Mincu (cu 770 de elevi si 28 de clase, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Vest). scoala care ramane cu personalitate juridica este Colegiul Tehnic Ion Mincu. Cursurile vor avea loc in cladirea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (481 de elevi si 18 clase, 6,82% promovabilitate la Bacalaureat, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Liceul de Posta si Telecomunicatii)  comasat cu Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii (600 de elevi cu 22 de clase, cu datorii de 86.559 lei la chirie, imobil fara curte, sala de sport, teren de sport, internat, cantina). scoala care ramane cu personalitate juridica este Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii. Acestei structuri i-a fost arondata scoala Gimnaziala nr. 4. Cursurile vor avea loc in cladirea Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida””, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Cele doua propuneri urmeaza sa fie aprobate de Consiliul Local in sedinta din 28 februarie. Pana atunci insa o dezbatere publica va fi organizata la primarie in 23 februarie, iar parintii, cadrele didactice si elevii pot veni cu propuneri sau alte variante, daca nu sunt de acord cu aceste comasari.

Elevii si o mare parte a cadrelor didactice din cadrul Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii sunt nemultumiti de comasarea cu Colegiul Tehnic „D. Leonida”, fostul CFR, iar dezbaterea publica este un prilej pentru ei sa se faca auziti in fata autoritatilor.

In conformitate cu legea, pentru realizarea retelei scolare se iau in calcul: evolutia demografica, baza materiala existenta, gradul de ocupare a posturilor cu personal didactic calificat, rezultatele elevilor: semestriale, anuale si cele inregistrate la examenele de finalizare a studiilor, existenta unor grupuri etnice si a unor grupuri defavorizate sau cu nevoi speciale, precum si conditiile meteo-geografice”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Povestea moderna a puiului de cuc?
    Cea mai mare ciudatenie a acestei pasari consta in felul in care isi creste puii. Sau, mai corect spus, in modul in care nu si-i creste… Este, din acest punct de vedere, un “parazit”, un “profitor”, caci isi plaseaza ouale in cuiburile altor zburatoare. Cucul nu isi construieste nici un cuib. Atunci cand vine vremea sa faca oua (in jur de 10 – 13), femela cauta cuiburile altor zburatoare (de obicei, de talie mica). Pasarelele fiind plecate, cucul-femela vine la cuibul strain si isi lasa aici cate un ou, care seamana – in mod ciudat – cu cele ale “gazdei”. Pentru ca aceasta sa nu isi dea seama de siretlic, cucul fura unul dintre ouale din cuib, pe care apoi il sparge si il mananca. Cand este vorba despre cuiburi mai greu accesibile, unde nu poate intra decat printr-un mic orificiu, cucul-femela face oul pe pamant, dupa care il ia in cioc si il introduce cu grija in cuibul strain. La intoarcere, “proprietarii” cuibului nu-si dau seama de ceea ce s-a petrecut si clocesc oul de cuc impreuna cu celelalte, ca si cum le-ar apartine (au fost gasite oua de cuc in cuiburile a circa 100 de specii diferite de pasari!). De obicei, puiul de cuc iese din ou inaintea celorlalti pui si se dezvolta mai repede. Nu dupa multa vreme, desi este inca orb si golas, incepe sa arunce din cuib, unul cate unul, ouale sau puisorii pasarii-gazda. In final, micul cuc ramane singur, bucurandu-se de toata atentia parintilor adoptivi si primind de la acestia intreaga hrana.
    Sper, din tot sufletul, ca aceasta poveste sa nu se repete si in cazul elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida”
    Din punctul meu de vedere, in urma ofenselor aduse elevilor nostri consider ca aceasta comasare ar fi in defavoarea acestora. Daca elevii nostri sunt priviti cu atata ura si atat dispret fiind catalogati negativ de catre unii parinti, elevi si profesori ai Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii , in cazul unei eventuale comasari cu o viziune manageriala diferita, cu totul nepotrivita pentru un dascal (care considera ca nu toti elevii au aceleasi drepturi) impusa de grupul celor nemultumiti, cine la va mai apara interesele? Am luptat si voi luta pentru binele elevilor nostri si daca cei care ar trebui sa le apere interesele nu o fac, eu voi milita pentru drepturile elevilor mei. Am inteles interesele comunitatii de-a nu mai plati chirie pentru liceul de posta, am inteles sa-i primim la noi in scoala in conditii materiale mult superioare, create pe munca noastra (dupa toate denigrarile aduse la adresa noastra) dar, nu mai pot intelege ca noi in ,,casa noastra” sa avem pe usa numele liceului de posta. In primul rand ar fi in defavoarea tuturor elevilor intrucat la finantarea /elev s-ar pierde 5 lei/elev trecand de la Colegiu la Liceu tehnologic! Nu inteleg nesimtirea unora de la posta si nici nu-i pot intelege pe cei carora dau dreptate celor care au reusit ,,performanta” de-a oferi o educatie de ,,calitate” astfel incat 80% dintre elevii cu medii de peste 8 nu au promovat bacalaureatul – si in ce conditii? Daca cei in masura sa o faca, nu vor lua masurile corecte care se impun, personal voi fi alaturi de elevii mei si parintii acestora pana ce situatia nu se va rezolva in favoarea lor – inclusiv voi intra in greva foamei, daca situatia o impune!. De asemenea voi sensibiliza, pe toate caile posibile opinia internationala!Ce poate sa mai urmeze in minunata nostra tara, in care am reusit sa distrugem totul ( invatamantul, sanatatea, economia etc), in care la loc de cinste sunt nesimtirea, minciuna si legea junglei? Cei fara locuinte sa intre in casele noastre, sa-si insuseasca munca noastra, sa ne denigreze si sa-si treaca numele lor pe usa?!!
    Cu deosebit respect, profesor Estera Vesa