Dezinsectie de noapte la Timisoara. Pana cand se stropeste impotriva tantarilor

TIMISOARA. Incepe o noua actiune de dezinsectie, la Timisoara. Din 3 si pana in 7 iulie, pe timp de noapte, se vor face stropiri impotriva insectelor.

Mai precis, orarul pentru operatiunea de dezinsectie este stabilit intre orele 21.00-6.00, in fiecare noapte din intervalul stabilit.

CITESTE SI: Amenajarea de spatii verzi si a unui teren de sport, intinerirea Complexului Studentesc si kituri de reparat biciclete, cele mai votate proiecte de cartier propuse de cetateni la Timisoara sa primeasca bani din bugetul participativ 2023

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi,pentru activitatea de dezisecţie terestră; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător„, transmit reprezentantii Primariei.

Cetatenii sunt avertizati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvele acestora pentru a evita eventualele incidente.

De asemenea, crescatorii de albine trebuie sa ia masuri pentru a proteja stupii, pe perioada desfasurarii stropirilor.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire. Dacă nu sunt respectate aceste măsuri preventive, Primăria Municipiului Timişoara şi prestatorul sunt absolvite de orice responsabilitate„, transmit reprezentantii Primariei.

Pe de alta parte, municipalitatea atrage atentia ca si cetatenii sunt obligati sa faca dezinsectia si deratizarea in spatiile proprii, in caz contrar risca amenzi.

Va reamintim, in primavara acestui an a expirat contractul de prestari servicii pe care primaria il avea incheiat cu Coral Impex, firma ce s-a ocupat de dezinsectia si deratizarea in Timisoara, in ultimii 4 ani. Primaria nu a reusit sa organizeze la timp licitatia si sa incheie un nou contract, astfel ca anul acesta nu a fost organizata decat o singura stropire impotriva insectelor.

Astfel, primaria a incredintat, in urma cu aproximativ doua saptamani, un nou contract, tot companiei Coral Impex, pe o perioada de doar 4 luni, in speranta ca in acest rastimp va reusi sa organizeze o licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de acest serviciu la Timisoara in urmatorii 4 ani, pentru suma de 15 milioane de euro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bătaie de joc cu dezinsecția făcută în Timișoara ! Trece o tiriplișcă într-o viteza de raliu și stropește mai mult asfaltul. Pe ăștia nu-i verifică nimeni ???

  2. Se poate face fara sa ne otraveasca. dar ar da faliment BigPharma daca nu ne-ar otravi aeru, apa si mancarea. Tantarii depun ouale in apa. exist substante care se pun in apa si omoara larvele. nu afecteaza pestii

  3. Substantele respective sunt mai tozice pentru oameni decat tantarii dar asa e cand sunt niste bani care trebuie cheltuiti pentru cine trebuie…

  4. Se stropeste cu apa?
    Deocamdata doa in centru sau pe langa vila primarului poate, in cartiere nu a ajuns

  5. Aceste tratamente se fac preventiv nu dupa depunerea oulelo care le permite sa se regenereze iar dupa se face receptie se face receptia cu capcane speciale pentru a vedea efectul tratamentului (capcane la inceput pana nu sa facut tratamentul si dupa)altfel este apa de ploaie executantul cautandusi momentul meteo de executie a tratamentului pentru a i se confirma lucrarea si nu doar a umple conturile unora pe vorbe si promisiuni……!!!!!

  6. Suntem in 31.07. Plin de tantari. Dezinsectia e o bataie de joc !!!!!!!!