Dieta cu struguri. Vezi la ce te ajuta si cum iti poti mentine sanatatea!

Consumul de struguri si must dezvolta asupra omului sanatos unele actiuni generale, cu efect asupra intregului organism si altele speciale, cu efecte deosebite asupra diferitelor sisteme, tesuturi, organe.

Zaharurile (glucoza si levuloza) din struguri si must reprezinta elementul strict necesar pentru efortul muschilor si devin indispensabile pentru functia muschiului cardiac si cea a sistemului nervos central. In plus, aceste zaharuri sunt furnizate sub forma direct absorbabila si utilizabila. Pentru acest motiv, cura este indicata persoanelor care depun eforturi (in sport, in munca de birou) si au nevoie de un aport suplimentar de calorii, furnizate rapid, scrie Unica.ro.
Ce afectiuni trateaza strugurii si mustul

Boli de rinichi. Strugurii si mustul de struguri sunt indicati la aceasta categorie de boli datorita efectului diuretic si continutului redus de albumina si clorura de sodiu.

Bolile cardiovasculare. O cura bine tinuta, gratie efectului diuretic si continutului de glucoza, va constitui un veritabil element nutritiv al fibrei cardiace. De asemenea, potasiul continut de bobul de strugure reprezinta un important stimulent al fibrei miocardice.

Bolile intestinale. Strugurii contin celuloza, care, fiind nedigerabila, este un anticonstipant. in plus, au efect laxativ bland. in acelasi sens actioneaza unele componente din must: tartratii – datorita faptului ca sunt practic neresorbiti de mucoasa intestinala – sulfatii si magneziul. in colitele de putrefactie se recomanda aceasta cura datorita intensficarii proceselor fermentative la nivelul intestinului si refacerii echilibrului intre cele doua categorii de procese biochimice, fermentatie-putrefactie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.