Directorii de scoli din Timis, neinteresati sa-si trimita profesorii la cursuri de formare profesionala

Marin Popescu

Marin Popescu

TIMIS. Profesori sunt nepregatiti, iar directorii de scoli sunt dezinteresati de invatamantul din judetul Timis. O spune chiar inspectorul scolar general Marin Popescu. Directorii n-au fost interesati sa isi trimita dascalii sa invete pe bani europeni.

Numai 76 de manageri de scoli din Timis au trimis scrisori de intentie catre Inspectoratul Scolar Timis ca sa dea numele catorva profesori care ar putea participa la cursuri de formare profesionala. Cei mai dezinteresati sunt chiar directorii din mediul rural, spune Marin Popescu. Asta in conditiile in care in intreg judetul sunt 240 de institutii de invatamant cu personalitate juridica.

„Tinand cont de faptul ca au depus numai 76 acel document, asta inseamna aproape o treime din ei. As putea spune ca exista un dezinteres al directorilor unitatilor de invatamant asupra ceea ce inseamna viitorul elevilor. Noi am pus invitatia si pe site-ul inspectoratului, de 3 ori si am trimis si la scoli”, a declarat Marin Popescu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Din ce cauza se intampla asta? Inspectorul scolar general spune ca de vina sunt chiar managerii scolilor. Mai mult, el crede ca profesorii ar trebui sa puna „presiune” pe directori ca sa aplice la astfel de proiecte. Acesta nu este singurul proiect la care ei nu au fost interesati sa-si trimita profesorii. Au mai existat si altele, spune Popescu.

„Credem ca acest dezinteres vine si pe fondul finalului de an, al incheierii mediilor, al examenelor nationale, al preocuparii pentru acest lucru foarte important pentru unitatile de invatamant. Trebuie sa ne concentram interesul pe elev. Si noi suntem aici si ei sunt acolo datorita elevilor”, a mai spus Marin Popescu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Prin proiectul despre care vorbim vor fi instruiti 250 de dascali din Timis si 250 din judetul Mehedinti, de la cate 50 de unitati de invatamant. Vor avea loc activitati cu elevii din diferite localitati, cu profesorii si cu intreaga comunitate. In plus, in fiecare scoala va fi dotat un cabinet cu 2 calculatoare, o multifunctionala si mobilier. Cat despre profesorii care au aplicat, acestia vor fi formati pentru a-i consilia pe elevi in centre si cabinete de asistenta psihopedagogica, cabinete de care foarte multe scoli din judetul Timis nu dispun.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.