Directorii fac ce vor cu banii de chirie pentru unele spatii din incinta scolilor. Primaria Timisoara vrea ca sumele sa fie gestionate de Consiliul Local

TIMISOARA. Tot mai multi directori de scoli vor sa cumpere laptopuri si masini de teren din banii pe care ii primesc pe inchirierea unor spatii din incinta institutiilor de invatamant. Edilii Timisoarei au gasit solutia pentru ca banii sa nu fie prost gestionati.

Conducerea Primariei Timisoara vrea ca banii sa ajunga in bugetul local, iar consilierii locali sa decida cum si pe ce vor fi folositi.

Viceprimarul Adrian Orza a propus un proiect de hotarare prin care banii obtinuti din inchirierea unor spatii disponibile din incinta gradinitilor sau scolilor si liceelor din Timisoara sa fie folositi de Directia Economica si de Serviciul Financiar Invatamant.

„S-a constatat ca nu exista un control foarte clar al acestor sume de bani si ei vor fi folositi prin invatamant, numai ca prin rectificari facute de Consiliul Local. Ani de zile, directorii de scoli foloseau banii cum vroiau ei, tot la scoala, dar nu stim pe ce, ca sa fiu mai  clar. Pe de o parte, nu stiu daca erau sumele respective reprezentative pentru ceea ce se inchiria, iar pe de alta parte, au fost situatii in care ei vroiau sa cumpere laptopuri si masini din banii aceia”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro viceprimarul Adrian Orza.

Pentru ca deciziile sa fie luate de Consiliul Local, alesii municipali vor trebui sa voteze proiectul de hotarare la sfarsitul acestei luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Adrian Orza pare ca face acelasi tip de greseala ca si administratia centrala: in loc sa reglementeze aspectele privind veniturile si cheltuielile unitatilor de invatamant, el propune confiscarea intregului sistem de colectare. Cred ca cel mai corect ar fi sa lase unitatile sa-si colecteze singure sumele, iar tipurile de cheltuieli eligibile sa fie stabilite de catre consiliul local (de ex.). Cam la fel cum se intampla cu fondurile europene. Iar consiliul local TM ar trebui sa aibe experienta acestui sistem de investitii. Altfel vom ajunge in situatie similara cu cea din timpul lui Ceausescu, cand functionau institutii mamut care se pricepeu si la construit sila numarat bani si la promovat „valori”. Pai nu de aceea a fost Revolutia din 1989. Oricum, tin sa reamintesc tuturor cititorilor faptul ca PAZA SI ORDINEA din scolile orasului nostru de cinci stele este finantata doar prin grija comitetelor de parinti si nu din fonduri publice. Aici intr-adevar ar avea consiliul local de reglementat cateva aspecte. Dar pe ei ii intereseaza doar colectarea de fonduri si nu acoperirea necesarului de servicii pentru bunul mers al societatii civile. Iar m-am enervat si iar am inceput cu CRITICILE NEFONDATE. Hai bau !

  2. mai citeste de 5 ori, poate pricepi. banii tot in invatamant se intorc. dar judicios! tocmai pt ca ii intereseaza bunul mers. daca ai stii ca scolile , unele, nu au bani de incalzire si altii isi cumpara masini, poate ai gandi la fel ca aia de la primarie. f buna actiunea!