Dispare Gradina de Vara de la Timisoara. Ce cladire impozanta s-ar putea ridica in locul ei

TIMISOARA. Gradina de vara din spatele Filarmonicii Banatul din Timisoara devine istorie.

CITESTE SI: Cel mai asteptat spital din Timisoara va fi gata in acest an. Ce urmeaza dupa finalizarea constructiei 

In locul ei se va inalta maret Centrul de Arta – Tehnologie – Experimentare Multiplecity 2021, un spatiu de experimentare prin tehnologie si arta. Anuntul a fost facut chiar de primarul Nicolae Robu, care a precizat ca isi doreste ca acest centru sa fie facut ” de la firul ierbii”.

„O sa apara in buget un concurs de solutii pentru obiectivul Centru de Arta, Tehnologie si Experiment, dupa ce ne hotaram pe ce varianta sa mergem. Nu a fost prevazut, pentru ca era inca in discutii pe solutii, pentru concurs ne consultam cu Ordinul Arhitectilor, sa vedem estimativ cu cat terebuie sa pornim la drum. Eu tin neaparat ca acest obiectiv sa fie realizat de la firul ierbii, pentru ca imi doresc sa fie principala mostenire pentru Timisoara la nivel de infrastructura in urma proiectului Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Vreau o cladire noua, dar avem si variante de back-up. Pana acum s-au facut deja dezvoltari pe aceasta varianta, de refunctionalizare a unor cladiri existente”, a spus primarul Nicolae Robu, la dezbaterea privind bugetul Timisoarei pe 2018.

O varianta de locatie pentru noua cladire ar fi spatiul din spatele Filarmonicii Banatul, unde in prezent este este Gradina de Vara. Insa, in cazul in care constructia noii cladiri nu se va face in timp util pentru a fi folosita in 2021, anul in care Timisoara este Capitala Culturala Europeana, edilul are in vedere si variante de rezerva care sa deserveasca Centrul de Arta – Tehnologie – Experimentare.

CITESTE SI: Momentul in care intra in santier Piata Victoriei din Timisoara 

„Daca cumva constructia de la zero nu o sa mearga suficient de rapid incat sa o putem termina pentru 2021, atunci vom realiza acest obiectiv intr-o varianta de back-up pornind de la spatii existente. 99% asa va fi, vom asigura prevederi bugetare pentru concurs de solutii pentru construirea de la firul ierbii a unei cladiri noi.
Ramane ca varianta de back-up, nu putem renunta la ideea de a amenaja cladiri existente, intrucat nu avem garantia ca terminam pana in 2021 o noua cladire, sa o si dam in functiune. O terminam de ridicat”, a precizat Nicolae Robu.

„Multiplexity 2021, Centru Arta – Tehnologie – Experimentare” este proiectul principal din dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana si se doreste a fi un spatiu de experimentare prin tehnologie si arta, a carui constructie va costa 12 milioane de euro, bani din bugetul local si fonduri europene.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vor experimenta fantani si mai cantarete, ligheane pe uscat si mersul pe jos in loc de transport in comun?

  2. Jos labele de pe gradina de vara! Ciuma galbena distruge tot!

  3. Ce imbecilitate Cum sa dispara GRADINA DE VARA?nu mai aveti creier? sper ca este o gluma

  4. Alta tampenie marca robu.Se va potrivi ca nuca in perete cu peisajul din jur .Dar cum robu e obsedat de a ridica betoane si a distruge verdeata nu ma mira.Gradina de Vara ar trebui renovata si …atat.NU sa ridice betoane pe locul ei.Oare nu-l poate opri nimeni pe „vizionarul”acesta???Unde vede putina verdeata…hop cu ideea de a construi ceva betoane…Si mai vrea si al treilea mandat.Daca ajunge asta si la al treilea mandat Timisoara va deveni un oras al betoanelor….idei marete ale megalomaniei unui om care nu stie cand sa se opreasca.

  5. Nimeni nu ne explica ce se vrea a fi acest „Centrul de Arta – Tehnologie – Experimentare Multiplecity 2021”.
    Centru de cercetare, centru de creatie, si/sau o noua sursa de joburi caldute pentru nevestele sau odraslele nu stiu cui? In urma cu ceva timp se vehicula ideea amenajarii unui astfel de centru in localul fostei Fabrici de tigarete, s-a renuntat la idee? De ce nu se valorifica cladirile existente, gen Cazarma din P-ta Marasti pentru cladiri cu astfel de destinatii. Nu s-a gandit nimeni ca in locul gradinii de vara sa se construiasca o mare parcare supraetajata? Locul ar fi mult mai aerisit si mai accesibil decat cel de langa Hotel Timisora, propus cu ceva timp in urma.

    • Centru de Arta, Tehnologie si Experiment,: va fi un fel de Muzeu Gugenhaim sau Luvru de Timisoara in amestec cu Museum de Technick din Berlin? Va completa Muzeul din Pta Uniri si/sau Museul din cetate (Huniazilor) in revenire (pe cand)?
      Sper sa avem si ce expune! Si amenajati si parcare P0, P-1, P-2, P-3 pentru vreo 300 de masini. Altfel … ajutam la moartea centrului!

  6. va pare rau dupa gradina de vara dar cand ati fost acolo ultima data? in ultimii ani a fost folosita de 5-6 ori max. e toata distrusa plina de sobolani dar e bina sa fie pt ca nostaligia e mare in loc sa fie ceva nou si speram functional. Sau ar trebui un obiectiv dedicat tineriilor si turistiilor facut in Giroc in timp ce in centru avem boschetarie?

    • Vasile renunta 3 zile la iarba si – daca esti din Timisoara – revino cu picioarele pe pamant.

  7. Acolo n-au fost doar filme.
    Am ales numai o parte dintre concerte. Întotdeauna grădina a fost plină. Chiar şi primarul a participat. Cum e posibil să distrugem acest loc? Ca să ce? Să ridicăm altă clădire cu sticlă, ca la mall?
    Vom rămâne doar cu aceste amintiri?
    1. PRIMARUL https://www.youtube.com/watch?v=mb2fpWnL3co
    2. Timişoara valsează https://www.youtube.com/watch?v=wLs8I3eX_Ok&t=
    3. Sărbătoarea muzicii franceze https://youtu.be/OUqyn4oqDL4
    4. Canzonete – https://youtu.be/OjLEdFZ9lxA

  8. E 21 decembrie 2021, mai sunt 10 zile din 2021, cladirea e aproape gata, felicitari Nicolae Robu! Singura mea nemultumire e ca n-ati pus si statie de metrou dedesubt, ttrebuie sa merg pe jos 1km pana la cea de sub Clinicile Noi.